Jeffree Star pleit voor meer kleuren foundation Tarte Shape Tape collectie

 

Er gaat vaak drama rond in de beauty community, maar als er iemand een omstreden figuur is, is het wel Jeffree Star. Meerdere malen is hij beschuldigd van racisme, waar hij ook een apology video voor heeft gemaakt. Het is aan de kijker om dit te accepteren of niet.

Ergens had ik niet verwacht dat hij degene zou zijn die dit onderwerp zo openlijk aan zou snijden, aan de andere kant neemt Jeffree Star zelden een blad voor de mond: Tarte heeft na het succes van de Shape Tape Concealer ook Shape Tape Foundations uitgebracht. Het probleem? Voor gekleurde dames en heren zijn er maar 2 tinten foundation, terwijl de gehele collectie uit een stuk meer kleuren bestaat. De verhoudingen zijn zoek. En dat vindt Jeffree Star niet kunnen. Het is 2018. Zijn woorden (maar dan eventjes vertaald): als je niet een product uit kan brengen dat voor IEDEREEN te gebruiken is, breng het dan niet uit. Zijn hele statement kun je hier terugzien:

THE TRUTH… TARTE SHAPE TAPE FOUNDATION REVIEW

No Description

Jeffree Star gaat daarbij nog wat verder, waarbij hij zijn kitty claws laat zien en toch wel een beetje uithaalt naar Nikkietutorials. Hij vond dat Nikkie, als mega influencer zijnde, dit probleem ook openlijk aan had moeten kaarten. Lastig, want volgens mij houdt Nikkietutorials zich graag buiten controversiële onderwerpen. Aan de andere kant kun je zo’n groot bereik en invloed ook juist ten goede inzetten bij dit soort onderwerpen. Maar die keuze blijft aan Nikkie zelf.

Het lijkt erop dat steeds meer make-up merken beginnen in te zien dat er veel meer kleur in de wereld is. Met Fenty Beauty als voorganger worden nieuwe foundation releases steeds completer wat color range betreft. Een misstap van Tarte om dit niet in te zien en er niet naar te handelen. Daar hebben ze wel hun excuses voor aangeboden op social media, maar volgens mij konden ze ook bijna niet anders. Hopelijk gaat het in de toekomst wat beter en leren alle make-up merken van elkaar – of het nou goede acties of fouten zijn.

Ten slotte ben ik ook wel erg benieuwd wat voor reacties Jeffree Star gaat krijgen op zijn statement. Ik hoop altijd dat iedereen uiteindelijk in vrede met elkaar kan leven, laten we dat voorop stellen. Maar het is nog maar de vraag of dit als een positieve actie van hem beschouwd wordt, of dat er toch vermoedens van alternatieve onderliggende redenen zijn.

Laten we maar hopen dat iedereen hier wat wijzer van wordt en dichter bij elkaar komt. Beauty zit ook on the inside!

Wat vind jij van de Tarte Shape Tape foundation release en de reactie van Jeffree Star?