highlighter bewerken welke app

Hoe je een ultieme highlighter GLOW in je selfies krijgt!

Hoe bewerk je highlighter in je foto’s voor een sterke glow?

Oké, als je niet houdt van een ziekelijk intense highlighter glow ben je in dit artikel helaas aan het verkeerde adres. I love me some good glow en niemand gaat me tegenhouden. Helaas pakt highlighter niet altijd zo mooi op foto’s als dat het er in het echt uitziet, maar in het tijdperk van technologie en apps gaan we ons ook daar niet door laten tegenhouden. Hier met die glow!

Welke apps gebruik je om highlighter te bewerken?

Om je highlighter te bewerken is er eindeloze keuze tussen allerlei programma’s en apps. Mijn Instagram foto’s bewerk ik met Adobe Photoshop, wat een prijzig programma is, en ook vrij ingewikkeld voor een beginner. Daarom houden we het vandaag lekker op makkelijke apps waarmee je je highlighter kan bewerken. Ik werk het liefst met Facetune en Snapseed. Ja, ik gebruik ze allebei. Waarom niet?

Highlighter bewerken met app Facetune

Facetune kost geld, een euro’tje of 4 dacht ik. Maar, daar krijg je ook wel wat voor terug! Facetune is wat mij betreft echt een premium app om je selfies mee te bewerken – en je kan er dus ook je highlighter mee bewerken. Als je écht alleen een beetje glow wil toevoegen is het misschien zonde om er geld aan uit te geven, maar als je wel vaker het een en ander wil opfrissen aan een selfie is het money well spent.

 

No Title

No Description

 

Oke, maar hoe bewerk je die highlighter precies? Je opent Facetune. Vervolens laad je de foto waarop je die dikke glow wil in.

Hoe je het doet:
Met de tool ‘whiten’, icoontje met tandenborstel erbij. Is eigenlijk om je tanden witter te maken, maar highlighter werkt op. Enige nadeeltje: als er een gouden, blauwe of wat dan ook voor ondertoon in je highlighter zit wordt dat wel wit-achtig. Maar hee, hoppetee. Als je het effect te sterk vindt kun je dat met de knop ‘erase’ (gummetje) weer weghalen. En opnieuw doen.

Highlighter bewerken met app Snapseed

Je highlighter bewerken met Snapseed vond ik wat lastiger dan met Facetune, maar het geeft wel een mooier resultaat. Nog een bijkomend voordeel: Snapseed is gratis!

How to do it: download Snapseed en laad de gewenste selfie in. Klik onderin in het midden van je scherm op ’tools’. Klik op ‘penseel’. Klik op het kwastje ‘belichting’ (waar EV bij staat). Helemaal onderin je scherm, wederom in het midden, zie je een getalletje staan. Als je die op 0,3 zet maakt ‘ie je glow wat sterker. Op 0,7 maakt ‘ie ‘m HEEL sterk. Op 0,0 werkt het als een soort gum. Op die manier kan je er dus mee werken.

Extra tip: maak geen vegende bewegingen, maar heel veel stipjesbewegingen, als je snapt wat ik bedoel. Op de een of andere manier maakt dat het minder streperig. Het is even wennen, gewoon uitproberen en je komt er vanzelf wel uit. Met een mega glowy selfie. Yess!

Heb jij ook nooit genoeg highlighter?