lipverzorging

De gevolgen van lip fillers | Wat gebeurt er na een tijdje?

Op het internet kom je genoeg bangmakende verhalen tegen over wat er nou na een tijdje zou gebeuren als je lip fillers hebt genomen. Vaak veel geklets en weinig bewijzen, dus vroeg ik het aan iemand die er al een tijdje ervaring mee heeft. Wat gebeurt er nu echt met je lippen nadat je lip fillers hebt laten doen? Wat zijn de gevolgen?

Er zijn een paar dingen om eventjes te onthouden. Lip fillers zijn ten eerste niet hetzelfde als botox. Aan de andere kant zijn ze wel allebei van tijdelijke aard; als je het effect wil blijven behouden zul je het om de zoveel maanden bij moeten laten werken. Om de hoeveel maanden hangt weer af van hoe snel het effect bij je weggaat. Dat wil nog wel eens per persoon/kliniek/behandeling/hoeveelheid verschillen.

Na meerdere keren te hebben gelezen dat je van lip fillers hangende/rimpellige lippen zou krijgen wanneer het uitwerkt vroeg ik me toch wel ernstig af of dat wel de waarheid is. Tot nu toe heb ik er in ieder geval geen foto’s van gezien. De echte ervaring van iemand die lip fillers heeft leek me daarbij een stuk realistischer antwoord.

Kosta zegt eigenlijk weinig nadelen te ervaren. Wanneer het uitwerkt zijn de lippen een beetje leeg; minder vol(ume). De lippen zijn dus minder plump maar, maar ‘lopen niet leeg’ op een manier die hangende lippen of rimpels veroorzaakt. “De lippen zijn wel groot, maar ‘leeg’; er zit niks ‘spannends’ in als het is uitgewerkt”, is hoe hij het uitlegt. “Maar wat mensen zeggen over dat ze helemaal verrimpelen, dat klopt niet.”

 

De juicy lips van Kosta.
De juicy lips van Kosta.

Daarbij wil ik wel nog even kwijt dat als je vóórdat je lip fillers nam al wel lijntjes/rimpeltjes in je lippen had, dat het niet zo gek is als dat weer terugkomt als je lip fillers uitwerken. Je lijf probeert weer terug te keren naar oorspronkelijke staat.

Ten slotte gaat het vervagen van het effect wel geleidelijk. Je zal niet opeens wakker worden met leeggelopen ballon lippen. Als dat wel ooit gebeurt reageert je lijf heel gek op de fillers of is er iets mis geweest met je behandeling. In normale gevallen hoort zoiets in ieder geval echt niet te gebeuren.

 De overdreven verhalen klonken al een beetje als een broodje-aap-verhaal en deze ervaring bevestigt die vermoedens ook wel. Houd wél altijd rekening met een paar dingen:

– Cosmetische ingrepen dragen altijd een risico met zich mee, klein of groot. Je lichaam kan fillers afstoten, je kan allergisch zijn voor een bestanddeel … dan pakt het niet zo uit als gewenst. Laat je dus heel goed informeren.
– Vaak geldt: hoe groter het effect, hoe groter de ‘gevolgen’. Als je heel veel ml’s laat injecteren zullen je lippen uiteindelijk meer slinken dan als je weinig hebt laten doen.

 

Heb jij lip fillers, of zou je het laten doen?