sephora dusseldorf konigsallee

Verslagje | Alles over SEPHORA in Düsseldorf!

Eventjes geleden maakte ik bekend dat de Sephora in Düsseldorf is geopend, maar toen was ik er nog niet geweest. Inmiddels heb ik een bezoekje aan deze make-up hemel gebracht en kan ik dus wat meer vertellen over waar die precies zit en wat er allemaal te koop is.

Waar zit de Sephora in Düsseldorf precies?

De Sephora zit in Kaufhof Galeria, een warenhuis vergelijkbaar met Bijenkorf. Het centrum van Düsseldorf heeft 2 vestigingen van Kaufhof Galeria, waarvan er maar 1 een Sephora heeft! De vestiging die aan de Königsallee zit heeft de Sephora. Als je slecht met straatnamen bent maar bekend bent met Düsseldorf Centrum: dat is de Kaufhof Galeria die aan de zeer luxe winkelstraat zit, waar ook een Louis Vuitton winkel etc. zit. Als je aan de voorkant Kaufhof Galeria binnenloopt loop je eigenlijk meteen tegen Sephora aan.

 

sephora dusseldorf konigsallee

 

Hoe groot is deze Sephora en welke merken vind je er?

Vergeleken met de Sephora’s in Spanje en Griekenland waar ik ben geweest is het best wel een ruime Sephora. Huda Beauty, Becca, MAKEUP FOREVER, Too Faced, Kat von D enzovoorts hebben per merk echt een ruime display, of zelfs 2. Zo heeft Kat von D er 2 – eentje voor het  assortiment en een aparte als een soort foundation/concealer-bar. Ook zag ik een display speciaal gevuld met Holiday producten en mini’s, wat ik eigenlijk niet verwacht had. Het voelde echt als een complete Sephora, en niet eentje die van alles mist, wat ik in andere Sephora’s soms wel een beetje had. Het merkenassortiment is heel vergelijkbaar met dat van de Franse Sephora website.

 

sephora dusseldorf konigsallee

 

Kerstdrukte?

Ik ben op een zaterdag in de decembermaand gegaan (dan is er ook Kerstmarkt in Düsseldorf, super gezellig) en dan is het MEGA druk. Was ook wel te verwachten. Maar even serieus. Ik heb uiteindelijk niks gekocht omdat ik niet meer voor de Kerst thuis zou komen als ik in de rij ging staan. Rij liep echt de hele winkel door. Dus als je in december naar Sephora in Düsseldorf gaat, is het waarschijnlijk doordeweeks iets minder stervensdruk. Of houd er rekening mee dat je gewoon heel. lang. in. de. rij. moet. staan. Goed om in ieder geval van te voren te weten. Het is wel echt een prachtige zaak, dus het is het meer dan waard!

Waarom je op de foto’s niet zo veel van de drukte ziet? Omdat ik een beetje heel aso mensen heb geblokkeerd zodat ik snel een foto kon maken, haha. Als je over het randje heen kijkt zie je wel achter de displays super veel mensen lopen. Alles voor een goede foto. Oeps.