The T | Het grote Kuckian Cosmetics drama

Pak er een kopje  thee bij, want dit is 1 groot drama. Ken je John Kuckian of zijn cosmetica lijn niet? Geen probleem, ik kende hem hiervoor ook niet. Een sappig verhaal is het wel. Fasten your seatbelt en lees gezellig mee.

Wie is John Kuckian?

John Kuckian is een Youtube’er met meer dan 300.000 abonnees. De meeste video’s die hij maakt gaan over beauty guru’s waarin hij zijn mening geeft. Meestal niet zo’n lieve mening, zegmaar. Een drama channel. Hij is erg goed in het afkraken van grote beauty guru’s. En dan met name als ze een make-up merk of lijn hebben. Zodra het vermoeden bestaat dat er iets mis is met een product of lijn is hij daar erg kritisch over in z’n video’s. Je hoeft nu niet al z’n video’s te gaan kijken, onthoud deze informatie gewoon eventjes. Want je zou denken dat iemand die zo kritisch is op de make-up en marketing van anderen het zelf allemaal kwalitatief en netjes regelt.

Kuckian Cosmetics

Om wat voor reden dan ook heeft John besloten om een make-up merk op te richten: Kuckian Cosmetics. Over zijn merk heeft hij veel hoogstaande beweringen: hij heeft een jaar lang gewerkt aan de formules, de producten zijn allemaal van hoogstaande kwaliteit, de verpakkingen zijn in wel 3 verschillende fabrieken ontworpen en geproduceerd én alle winst gaat naar de John Kuckian Foundation, wat de indruk wekt dat de winst naar een goed doel gaat. De lancering zou zo succesvol zijn geweest dat zijn website is gecrasht.

Is dat allemaal wel echt zo?

Dat is dus de T. Er zijn EINDELOOS veel video’s die van al die beweringen het tegenovergestelde claimen te kunnen bewijzen.

De volgende punten claimen verschillende Youtube’ers én kijkers over Kuckian Cosmetics:

 • De verpakkingen zouden van AliExpress komen
 • De producten zelf zouden ook van Aliexpress komen. Zijn bedrijf zou dus alleen de producten in de verpakkingen doen. Wat op zich niet verboden is, maar wel een beetje hypocriet als je anderen daarom de grond in trapt.
 • De Kuckian Foundation zou niet bestaan
 • De crash van de website tijdens de lancering zou in scène gezet zijn
 • Onder zijn video’s waarop hij over zijn merk vertelt worden talloos veel reacties verwijderd
 • Iedereen die via social media vraagt naar de ingrediënten van de producten wordt geblokkeerd
 • Mensen die video’s hebben gemaakt waarin ze zich negatief over het merk uitlaten zouden worden ‘bedreigd’ met een rechtszaak
 • De liquid lipsticks ‘Dirty Money’ zou gekopieerd zijn van Jeffree Star Cosmetics

 

No Title

No Description

 

Dat zijn nogal wat claims! Daar moet toch wat bewijs achter zitten, anders zijn zulke uitlatingen niet zo slim. Om even een paar voorbeelden van genoemde bewijzen uit andere Youtube video’s te noemen:

 • Elk Cosmetica bedrijf in de UK heeft bepaalde codes die staan voor hun bevoegdheden. De codes die Kuckian Cosmetics heeft wijzen erop dat ze alleen bevoegdheid hebben om producten te assembleren (in elkaar te zetten) en niet om iets te ontwikkelen of te produceren.
 • Als je tijdens de crash van zijn website naar de codering van de website keek, kon je zien (als kenner) dat de website zelf geen error gaf, maar de tekst ‘error’ handmatig was geplaatst.
 • Eindeloos veel screenshots van mensen die geblokkeerd zijn en comments die verwijderd zijn.

 

No Title

No Description

 

Don’t shoot the messenger, het is jouw eigen keuze wie je gelooft of niet. Ik heb er zelf verder niet echt een mening over, behalve dat ik niet geneigd ben om iets van het merk te gaan kopen. En dat het een sappig drama is. Leuk om die regenachtige dagen door te komen. Als je meer wil weten over dit drama en wat tijd te veel hebt kun je -net als ik gedaan heb- alle video’s gaan kijken. ‘John Kuckian’ intypen in Youtube levert meer dan genoeg kijkmateriaal op.