Getest: thuis en zelf je tanden witter maken

 

Wie wil er nou niet een hagelwit gebit? Mij bevalt dat idee in ieder geval wel. Ook al ben ik niet zo’n DIY mens, doe ik liever m’n tanden bleken thuis. Waar ik me op m’n gemak voel als ik wat minder charmante attributen voor een bepaalde tijd in m’n mond moet houden. Netflixje erbij, prima toch? In dit artikel laat ik zien welke spulletjes ik heb getest!

Whitening gel met blauw licht bitje

Het ziet er ingewikkelder (en enger) uit dan het is. Je doet de whitening gel in het bitje, doet die in je mond en zet het lampje aan. Zorg wel dat je tanden bedekt zijn en de gel je tandvlees niet raakt, anders kan het mogelijk gaan irriteren, vertelt de verpakking.

Hoewel ik best gevoelige tanden heb heb ik qua gevoeligheid nergens last van gehad. Fijn! De whitening gel in combinatie met het bitje heb ik een week lang dagelijks gebruikt, 1x per dag. De resultaten zijn dus van 7x gebruiken. Als je de ‘kuur’ afmaakt kun je er echter veel langer mee doen, en dus ook meer resultaat boeken.

 

IMG_4173

 

Activated charcoal

Daarbij heb ik ook nog dit activated charcoal setje een week gebruikt. Ik heb 1x per dag met charcoal gepoetst en voor de rest met gewone tandpasta. Er zat een zwarte tandenborstel bij, wat super handig is, want dan hoef je je eigen tandenborstel niet te verpesten.

De charcoal is heel simpel ingebruik: je poetst je tanden ermee zoals je zou doen met gewone tandpasta. Ik heb dan wel wat meer op m’n voorste tanden gefocust, de tanden die je ziet als je glimlacht. De rest zie je toch niet. De zwarte tandenborstel is trouwens ook wat zachter dan de gemiddelde tandenborstel.

 

IMG_3509

Het resultaat

En dan natuurlijk even over het resultaat, want daar doe je het allemaal voor! Ik heb dus beide producten getest maar niet de kuur volledig afgemaakt. Er zou dus meer resultaat geboekt kunnen worden. De voor- en na-foto heeft een week tussen gezeten. De foto’s heb ik met dezelfde camera-instellingen en onder dezelfde belichting gemaakt, om het resultaat zo goed mogelijk te kunnen laten zien.

 

0CCBF3FF-6A39-4977-9F8A-5F6204AD8F2C

 

Afhankelijk van de helderheid en kleurinstellingen van je scherm (op m’n mobiel zie ik veel meer verschil tussen de 2 foto’s dan op m’n laptop bijvoorbeeld) kun je het verschil op de foto’s zien. Bij het tandenbleeksetje zat ook een handige gebitskleurenkaart, waarmee je dus je eigen gebit qua kleur kan nummeren. Op basis van dat schemaatje ben ik er zo’n anderhalve tint op vooruit gegaan.

Even de conclusie op een rijtje. De voordelen van deze producten:
– Geen last van pijnlijke of gevoelige tanden
– Geen last van gevoelig tandvlees
– Ondertussen pyjama aan + Netflix
– Het bitje met lampje dient ook prima als leeslampje in het donker

Wat de nadelen betreft: ik heb niet echt slechte ervaring met een aspect van de producten. Misschien is het even irritant dat je niet kan praten als je zo’n bitje in hebt, maar veel verder dan dat kom ik niet. Als je echt in 1 dag 10 tinten wittere tanden wilt zul je wellicht een extremer product moeten zoeken, maar verder geen gekkigheden aan deze spulletjes. Ik ben een tevreden mens!

Heb jij wel eens overwogen om je tanden te bleken?

 

Bovenstaande producten kun je vinden bij: Tanden Bleken Thuis.

sponnnnn