beautyblog reviews

Hoe je onhandige, kleine make-up foutjes corrigeert

 

We schieten allemaal wel eens uit met onze eyeliner of moeten niezen terwijl je je mascara nét op hebt gedaan. Het is geen pretje. Was je nét zo ver gekomen met je make-up, moet zo’n klein detail het verpesten! Hoewel ik dan geneigd ben om een potje te gaan zitten janken zijn er makkelijke manieren om zo’n foutje weg te werken.

 

Uitgeschoten met eyeliner

Vooral als je een ingewikkelde make-up look maakt met veel verschillende tinten oogschaduw is het mega zuur als je uitschiet met je eyeliner. Je kan aan beide kanten de wing dikker maken, maar op een gegeven moment zit daar ook een grens aan, als je geen panda wil worden. Als je het met een wattenstaafje probeert weg te halen smeer je het vaak alleen maar uit … dus wacht ik meestal even tot het opgedroogd is en ga er dan overheen met concealer. Als dát droog is doe je de oogschaduwkleur die daar hoort te zitten er weer overheen. Even blenden en klaas is kees.

 

Kat von D Tattoo Liner Trooper review

 

Uitgeschoten met mascara

Als je met je bovenste wimpers uitgeschoten bent met mascara kun je misschien beter de eyeliner-tips opvolgen, maar het zijn meestal de onderste wimpers die problemen veroorzaken. Heb je net je hart en ziel gestoken in het flawless blenden van foundation en concealer, zitten er van die zwarte spikkelvlekjes op. NOOOOO. Wat doe je dan? Wacht eventjes tot het droog is. Neem een matte oogschaduw of poeder die dezelfde kleur als je foundation/concealer heeft en ga daarmee over de vlekjes heen tot ze weg zijn.

 

Uitgeschoten met lipstick

Dit kan je voorkomen door een lipliner onder je lipstick te gebruiken, maar vooral met liquid lipsticks doe ik daar zelf ook meestal niet aan. Met een liquid lipstick kan je het nog op ninjasnelheid met je vinger weghalen, voordat het opgedroogd is. Als dat niet lukt of het nog steeds vlekt kan je het simpelweg afwerken met foundation (of concealer) en een scherp of plat kwastje. Foundation matcht uiteraard beter met je .. jawel …. foundation …
Of je kan je kans grijpen en kijken hoe overlined lips je staan.

 

Schiet jij wel eens uit terwijl je je make-up doet? Hoe los je dat op?