jouer x jeffree star sweet tooth lip topper review

Jouer x Jeffree Star Sweet Tooth review | Kan Jeffree iets goeds doen?

Jouer x Jeffree Star Sweet Tooth review

Jeffree Star heeft in samenwerking met Jouer een Lip Topper uitgebracht: Sweet Tooth! Die kon ik uiteraard niet lagen liggen en laat ‘m daarom uitgebreid zien. Maar er zit nog een extra dimensie aan deze samenwerking: de opbrengst van de Jeffree Star kortingscode gaat naar een goed doel voor de LGBT community in de VS. Klinkt op zich goed, maar kan hij nog wel iets goed doen? Oordeel zelf.

Jouer x Jeffree Star Sweet Tooth Lip Topper

Eerst even over de Lip Topper zelf. Een Lip Topper is dus een product dat je over een lipstick heen kan dragen. Je kan het op zichzelf dragen, maar daar is het niet voor bedoeld en dus meestal ook niet heel dekkend. Als een soort van gloss dragen zou ook nog kunnen.

De verpakking is nnnniiiiiikkkkssss op aan te merken wat mij betreft! Super mooi. Shiny. duochrome effect in de letters. Sterretjes van Jeffree Star. Klassieke Jouer erbij. Helemaal on fleek.

 

jouer x jeffree star sweet tooth lip topper review

 

Op de swatch zie je dat het een felroze gekleurde Lip Topper is. En dat hij voor een Lip Topper nog best wel dekkend is! Dat verbaasde me het meest. Op de lipswatch zie je ook dat het echt wat dekkender is dan je zou hebben gedacht. Niet zó dekkend als een lipstick, maar deze valt dus ook prima op zichzelf te dragen.

 

https://www.instagram.com/p/BYoXj-pDENv/?taken-by=matteshimmer

 

En dat is fijn, want ik vind het niet ideaal om de Lip Topper over een dikke laag lipstick heen te dragen. Over een lipliner heen is het nog wel te doen, maar de Lip Toppers hebben over het algemeen de eigenschap om van elke lipstick een gloss te maken die uitloopt. Ze zijn echt ontzettend mooi, maar je moet de hele situatie echt in de gaten houden als je Lip Topper op lipstick stapelt en er een volledige dag mee door het leven wilt gaan.

Maar willen we Jeffree Star wel supporten?

Dit is dus een samenwerking tussen Jeffree Star en Jouer. Jeffree Star heeft tegenwoordig een affiliate code bij Jouer, wat betekent dat er een percentage van de winst naar hem toe gaat als je die code gebruikt. Maar meneer Star houdt die centen niet zelf! De volledige opbrengst op zijn naam gaat rechtstreeks naar een organisatie die zich inzet voor de LGBT community.

Tegenover dit mooie gebaar staat dan wel weer dat hij veel drama en onhandige situaties op z’n naam heeft staan, om het maar even zo te zeggen. Een groot deel heeft met racisme te maken. Grote groepen mensen zijn onherroepelijk beledigd. Hierover heeft hij wel een apology video gemaakt, wat door een grote groep mensen met open armen werd ontvangen, maar helaas ook weer niet door iedereen. Als er behoefte is aan een uitgebreid artikel over de drama-history van Jeffree Star, laat het me weten.

Is het tegenstrijdig om eerst groepen mensen te beledigen en daarna anderen te supporten? Bedoelde hij het allemaal niet zo en heeft hij toch wel een hartje van goud? Moeilijk te zeggen over iemand die we alleen kunnen beoordelen op social media activiteit. Daden zeggen natuurlijk veel over een persoon, maar welke daden hebben meer betekenis? Het foute gedrag, de apology of de goed daden? Het is allemaal erg ingewikkeld. Maar als je dan toch een affiliate code van Jeffree Star gebruikt weet je in ieder geval dat hij er niet z’n zakken mee vult. Da’s ook niet iets wat je veel guru’s ziet doen.

Sta jij achter Jeffree Star? Wat vind je van Lip Topper Sweet Tooth?