whose boyfriend is this

“Whose boyfriend is this?” website | Check of die man wat uitspookt

Whose boyfriend is this – van Facebookgroep naar website

“Whose boyfriend is this” heeft zich al flink verspreid over Facebook, maar misschien is het je ontgaan: een geheime Facebookgroep waar je met andere dames kracht en kennis bundelt om te controleren of die man nou dingen uitspookt die je niet de bedoeling vindt. Deze groep heeft zich nu verplaatst naar een website: makkelijkere toegang én anonimiteit.

Hoe werkt “whose boyfriend is this”?

Om tot de geheime Facebookgroep toe te mogen worden gelaten moest je uitgenodigd worden door iemand die al in de groep zit én goedgekeurd worden door de beheerders. Nou kent niet iedereen iemand in die groep, wat het wat lastiger maakt om toegang te krijgen.

In de groep kun je een soort oproepje plaatsen met de gegevens die je van een man hebt. Vervolgens reageren andere dames met wat zij van diegene weten: heeft ‘ie een partner? Flirt hij met iemand? Hoe behandelt hij dames? En andere dingen die ze weten. Wat je met die informatie doet beslis je natuurlijk zelf.

Maar in een Facebookgroep -ook al is ‘ie geheim- ben je natuurlijk niet anoniem, en ja, daar komt wel eens drama van. Dus is “whose boyfriend is this” overgestapt op een website.

 

whose boyfriend is this

 

De “whose boyfriend is this” website

Op de “whose boyfriend is this” website maak je een account door je aan te melden met Facebook. Je hebt niet direct toegang, want je wordt nog eventjes gekeurd. Als je goedgekeurd bent heb je toegang tot de oproepjes waar de heren te zien zijn en kun je er zelf ook 1 plaatsen. Vergeet niet om in je account je naam en foto te veranderen, zodat je volledig anoniem bent. (Dit heeft verder geen invloed op je Facebook account. Alleen je e-mailadres is ter accountregistratie aan de website gekoppeld.)

Moeten we dit nou willen?

Er valt veel voor en tegen te zeggen. In een tijd en wereld waar op tv en radio reclame wordt gemaakt voor vreemdgaan vind ik dit lang niet het gekste. Misschien wel een soort tegenbeweging. Waar je normaal gesproken bij je vriendinnen zou navragen of iemand wel helemaal pluis is kan je dat nu via het internet doen. Aan de andere kant zou je kunnen denken dat je misschien sowieso niet verder moet gaan met iemand die je zo wantrouwt … Maar ja, je weet het maar nooit. Iedereen heeft z’n redenen. Als je een man een beetje wil checken kan dat tegenwoordig dus gewoon online.

 

Wat vind jij van “whose boyfriend is this”?