Sephora Nederland

Komt Sephora nou naar Nederland of niet?

Komt Sephora nou naar Nederland of niet?

Mede door de komst van Hudson’s Bay kom ik de laatste tijd erg veel verwarrende berichten tegen over of Sephora nou naar Nederland komt of niet. De berichten zijn meestal onduidelijk en bevatten veel termen als ‘waarschijnlijk’ en ‘hopelijk’ … niet iets waar we een boodschap aan hebben. Hoe zit het nou?

Hudson’s  Bay is een warenhuisketen dat in een aantal voormalige V&D panden gaat zitten. Veel warenhuizen werken met een store-in-store concept, net zoals El Corte Ingles in Spanje een Sephora in het warenhuis heeft zitten. Hudson’s Bay heeft een deal met Sephora, waardoor men er al snel vanuit gaat dat het Sephora concept meeverhuist naar Nederland met Hudson’s Bay.

Even de feiten op een rijtje:

  • In het merkenportfolio van Hudson’s Bay naar aanleiding van de opening van de winkels in Nederland staan geen merken die Sephora verkoopt en die nog niet in Nederland te krijgen waren (wel staan Urban Decay en Mac erbij)
  • Er is geen enkele officiële bevestiging of een persbericht geweest over de komst van Sephora naar Nederland, terwijl de eerste Hudson’s Bay vestiging al snel open gaat

Dat betekent dus dat er niet is bevestigd dat Sephora naar Nederland komt. Aan de andere kant is er ook niet bevestigd dat Sephora níét naar Nederland komt. Dit is mijn eigen speculatie, maar ik denk dat Sephora wel met wat marketing uit zou willen hebben pakken als ze naar Nederland zouden komen.

Conclusie: ik denk niet dat Sephora meteen naar Nederland komt. Ik hoop het natuurlijk wel, maar het lijkt niet waarschijnlijk.Wél is het merkaanbod van Hudson’s Bay flexibel en zouden ze het alsnog aan het assortiment toe kunnen voegen als dat ze een goed idee lijkt. Grootste kans is dat het eigen merk van Sephora met het warenhuis mee naar Nederland komt, maar als je je Too Faced en je Kat Von D’tjes wil kopen vrees ik dat dat voorlopig nog even online moet. Want Sephora.com bezorgt in Nederland; onze schrale troost.

 

Mis jij Sephora ook in Nederland?