beautebysanne instagram

Sanne vertelt: in 3 maanden van 5.000 naar 63.000 Instagram volgers!

In 3 maanden met wel 58.000 volgers groeien op Instagram, hoe krijg je het voor elkaar? Sanne is het gelukt! Op haar Instagram @beautybysanne plaatst ze elke dag een make-up video. Die vond ik al heel erg leuk om te kijken, maar nog leuker om te zien dat zo veel mensen het met me eens zijn!

Maar hoe ziet dat er allemaal voor Sanne uit? Hoe hard werkt ze hieraan en wat is er allemaal veranderd? Is Instagram tegenwoordig nog wel leuk? Sanne vertelt haar hele Instagram journey.

Wanneer ben je begonnen met Instagram en waar hoopte je op?
Ik ben vorig jaar begonnen met Instagram. Ik wilde al een langere tijd mijn make-up passie delen met de wereld, maar ik durfde eigenlijk nooit te beginnen, omdat ik bang was voor de reacties van anderen. Eigenlijk begon ik zonder enige verwachtingen en zonder doelen. Ik dacht zelfs dat ik de enige zou zijn, om even aan te geven dat ik geen weet had van de enorme hoeveelheid ‘beauty Instagrammers’.

Wat denk je dat allemaal geholpen heeft bij de explosieve groei van je Instagram?
Dit vind ik een hele moeilijke vraag, omdat ik er zelf nog steeds de vinger niet op kan leggen. Ik denk dat bij mij de switch van foto’s naar video’s erg heeft geholpen. Ik postte een half jaar geleden veel filmpjes, maar wilde toen graag meer foto’s doen. Dat heb ik toen een tijdje gedaan, maar dat ‘liep’ niet zo goed en ik merkte eerlijk gezegd dat ik het wat minder leuk vond om te maken. Toen besloot ik weer video’s te gaan maken en sindsdien is het hard gegaan. Wat denk ik ook helpt is dat ik elke dag een video post en dat mijn volgers daar dus op kunnen rekenen.

Hoe veel tijd besteed je aan het maken van je video’s en waar haal je inspiratie vandaan?
Heel veel tijd, haha! Tijdens mijn vakantie wilde ik ook elke dag een video kunnen posten, toen heb ik in anderhalve maand tijd ongeveer 65/70 video’s gemaakt. In die tijd besteedde ik denk ik 30/40 uur per week aan mijn Instagram. Nu ik terug ben vakantie besteed ik zo’n 2,5 uur per dag aan Instagram. Ongeveer 1 uur daadwerkelijk filmen, een half uur de video bewerken en dan het overige uur aan het beantwoorden van comments en DM’s (ik probeer alles te beantwoorden, wat een hoop tijd in beslag neemt).

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal vind ik moeilijk te zeggen. Soms is het wel zo dat mijn volgers looks aanvragen en dat ik daar mee aan de slag ga. Maar, meestal begin ik zonder plan en kies ik gewoon producten uit waarmee ik in de video wil gaan werken. Uiteindelijk komt daar dan een look uit.
 witregel

? CUT CREASE ?omg guys how beautiful is that lipstick? This is gonna be the only time I’m using it bc it’s toooooo pretty !! I forgot to apply mascara and eyeshadow on the lowerlashes sorry ?? maybe I’ll start a new trend ? ———- Used products: @nyxcosmeticsnl ultimate palette in Sugar High • lid lingerie in white lace romance • that’s the point highlighter in ‘super sketchy’ ❤️ @alaina.eyes lashes in Azalea • coloured lenses in Tangerine (use SANNE10 for 10% off) ❤️ @maybelline fit me foundation ❤️ @katvondbeauty shade and light concealer ❤️ @lauramercier translucent powder ❤️ @rimmellondonnl natural bronzer ❤️ @hourglasscosmetics blush in luminous flush ❤️ @anastasiabeverlyhills so Hollywood highlighter ❤️ @thehistoryofwhoo_official lipstick in ‘pink’ ❤️ ————– Brushes: @beautyblenderbenelux nude beautyblender ❤️Anastasia Beverlyhills A12 blending brush ❤️ Sigma E40 blending brush and E55 eye shading brush (use code: SANNE for 10% off) ❤️ Urban Decay naked 3 brush ❤️ Kiko Milano kabuki brush ❤️@eyeslipsface.nl ultimate blending brush for contouring ❤️ Mac 168 for blush ❤️ @boozyshop tapered highlighter ❤️ ——————- ? Jp cooper – September song (dj visto remix ) —————— #tarte #eyes #eyeshadow #makeup #makeupaddict #foundation #tutorial #brows #anastasiabeverlyhills #lashes #transformation #highlights #shape #glow #wakeupandmakeup #maybelline #makeup #instamovie #makeupartist #wakeupandmakeup #makeupjunkie #tutorial #beauty #toofaced #makeupaddict #tutorial #houseoflashes #katvond #makeupgeek #hudabeauty @maryhadalittleglam @allmodernmakeup @hairmakeupdiary

Een bericht gedeeld door Sanne de Vries (@beautebysanne) op

Wat vind je de leukste en minder leuke kanten van het Instagrammen?
Het leukste vind ik eigenlijk dat ik kan doen wat ik leuk vind en dat je alles zelf doet en alles zelf bepaalt. Je bent dus eigenlijk je eigen regisseur, je eigen ‘model’, je eigen editor en creator. Dat vind ik erg leuk. Wat ik ook heel erg leuk vind is de interactie met mijn volgers. Er zijn mensen die elke dag reageren onder mijn post, dat vind ik zo ontzettend lief! Doordat ik al mijn comments en dm’s beantwoord bouw je als het ware een band op met de mensen die je volgen en dat is natuurlijk erg leuk.

Natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten. Als een video veel views krijgt, krijg je ook een hoop niet leuke reacties. Nu zit ik daar echt niet meer mee, maar in het begin vond ik dat wel heel erg moeilijk. Vooral omdat het bijna nooit opbouwende kritiek is, het zijn vooral mensen die puur reageren om je te kwetsen.  Maar goed, dat is natuurlijk ook het risico van het internet.
 witregel
Je merkt natuurlijk aan het aantal volgers, comments en likes dat je account flink gegroeid is! Merk je dat nog aan andere dingen? Zijn er dingen veranderd?
Ja en nee. Ik krijg natuurlijk wel veel meer berichten van bedrijven of ik met ze wil samenwerken, maar verder is er niet heel erg veel veranderd behalve dus de volgers, comments en likes.
 witregel
Heb je nog bepaalde doelen voor je Instagram account of misschien voor een andere richting in beauty?
Het lijkt me ontzettend gaaf om van Instagram te kunnen leven. Er lijkt me niks leukers dan elke dag dit mogen doen, dat zou super leuk zijn! Verder wil ik natuurlijk de 100K en 1M halen, dat zijn wel echte mijlpalen. Stiekem zou het me ook wel leuk lijken om een cosmetica lijn te beginnen, maar dat is wel iets voor in de verre toekomst.
 witregel
Heb je nog een tip voor anderen met een beauty Instagram/blog/Youtube kanaal?
Ik denk dat dit allemaal een beetje cliché  (en zweverig) klinkt, maar laat je door niemand tegenhouden om te beginnen én door te gaan. Als je minder leuke reacties krijgt, leg het naast je neer en probeer je er niks van aan te trekken. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je doet wat jij leuk vind en niet wat een ander leuk vindt. Nog een wat minder zweverige tip; post regelmatig en rond dezelfde tijden. Op die manier is het aantrekkelijker voor (potentiële) volgers om jouw account te bekijken, omdat ze dan weten dat er weer wat nieuws te vinden is.
 witregel

Bedankt voor het openhartig beantwoorden van alle vragen, lieve Sanne! Ga vooral zo
door!

Volg jij Sanne al op Instagram?

@BeauteBySanne (*klik)