De voor- en nadelen van deze ‘zomer’

Ja, ‘zomer’ ja, want het is nou niet echt strandweer geweest. PRECIES in m’n laatste tentamenweek was het weer voor het laatst mooi genoeg om een dagje strand te pakken. Maarja, toen zat ik dus in een zweetlokaal de laatste kennis uit m’n hoofd de persen. Wat ik toen niet zo erg vond, want hé, 8 weken zomer! (voor mij zelfs 9 omdat ik geen herkansingen had).

En toen maakte ik de grootste denkfout ooit: IN DIE 9 WEKEN MÓÉT ER WEL MINSTENS 1 MOOIE STRANDDAG BIJ ZITTEN.

Nee. Er was inderdaad één dag mooi weer voorspeld, en toen heb ik met goede moed het badje in de tuin gezet. Opgepompt, met f**king emmers water heen en weer gelopen omdat het opzetstukje van de tuinslang niet op de nieuwe fancy kraan past. Maar ik was toegewijd jongens! DAT BADJE MOET VOL. Ik zal in de tuin zitten en van die ene mooie dag genieten. Weet je wat ik die dag gedaan heb? Koukleumen in een bewolkte tuin totdat de regen en het onweer me naar binnen hebben geforceerd. Tot zover deze zomer. En dan brengt me tot nadeel 1: het is mega deprimerend. Het voelt zelfs een beetje ‘zonde’ van m’n vakantie. Wedden dat het in m’n eerste schoolweek weer mooi weer wordt?

Het volgende nadeel: je kan bijna niks fatsoenlijk plannen. Wil je een dagje naar een pretpark? Prima als het niet zo heet is dat je shorts van je lijf af branden, maar het liefst houden we het wel droog. Maar dat wéét je dus niet. Er staat dan wel in de weersvoorspelling een mooi zonnetje met slechts een half wolkje … maar de volgende dag verandert die gewoon in een dikke regenbui. Het is net magie.

 

dew-1507498_960_720

 

Het voelt gewoon als herfst. Maar da’s eigenlijk nadeel 1, want ik vind herfst deprimerend. Nog een nadeel: door het herfstgevoel ga ik verlangen naar Kerst, maar Kerst is nog juist mega ver weg! Zucht.

Maar achter de wolken schijnt altijd de zon! Hoewel de kans groot is dat je in Nederland geen reet meer van die zon te zien krijgt, moeten we positief blijven.

Want een koelere zomer betekent ook dat ik uitgebreid m’n make-up looks kan maken zonder dat het van m’n gezicht smelt. Of dat ik s’nachts niet hoef te vechten met m’n vriend over of de ventilator aan gaat. En dat ik lekker actief aan het bloggen ben! No way josé dat ik uitgebreid achter m’n laptop verpieter als ik met m’n bakkes op het strand kan liggen. Het is warm genoeg om ijs te eten én koud genoeg om warme chocolademelk te drinken. En last but not least: je hoeft geen excuus te zoeken om de hele dat te gamen of te Netflixen.

 

Had jij liever een zonnigere zomer gehad of vind je het wel goed zo?