Too Faced Chocolate Gold Bar

Too Faced Chocolate Gold Palette | Wat doe je als een ander bedrijf je producten kopieert? …

Too Faced Chocolate Gold Palette

Wat doe je als een ander bedrijf je producten schaamteloos kopieert en er ook nog eens mee wegkomt? Dan doe je gewoon lekker hetzelfde terug, blijkt maar weer uit dit nieuwe palette van Too Faced. Maar laten we even beginnen bij het begin.

Too Faced is altijd een uniek en origineel merk geweest als het gaat om ontwerpen van make-up producten en verpakkingen. Een flinke tijd geleden kwam Too Faced voor het eerst met de Chocolate Bar: het bekende oogschaduw palette in de vorm van een chocoladereep. Een erg gewild en succesvol product. I Heart Makeup heeft de Chocolate Bar als verlichtende inspiratie gezien en een budget variant op de markt gebracht. Die er wel heel. erg. veel. op lijkt. Zo veel dat het niet eens meer verdacht lijkt, maar je gewoon weet hoe laat het is.

En dit is dus hoe veel ze op elkaar lijken.

 

No Title

No Description

 

Ik weet niet of Too Faced ooit geprobeerd heeft om I Heart Makeup aan te klagen of iets dergelijks, maar als ze dat wél geprobeerd hebben heeft het in ieder geval weinig nut gehad. Naarmate Too Faced meer Chocolate Bars en andere palettes uitbracht kwamen er steeds meer kopietjes van I Heart Makeup.

Maar juist omdát die kopietjes een stuk goedkoper zijn en van prima kwaliteit werden ze erg populair. Dus dacht I Heart Makeup, we breiden de Chocolate Bar familie uit! En zo kwamen er een heleboel bij. Onder andere de I <3 Chocolate Golden Bar. Die Golden Bar ziet er zo uit:

https://www.tambeauty.com/Images/Models/Full/2095.jpg

 

Kan je je voorstellen hoe verbaasd ik was dat Too Faced met bijna exact hetzelfde design een palette gaat ontwikkelen? De kleuren ín het palette verschillen wel van elkaar, maar je ziet duidelijk dat dit niet echt een ongelukje was… Ik had niet verwacht dat Too Faced zo openlijk ‘in de aanval’ gaat. Of eigenlijk gewoon het wapen van de concurrent gebruikt: een succesvol idee van de ander overnemen.

Ondanks dat ik in shock was vind ik het ergens ook wel hilarisch. Koekje van eigen deeg?

 

https://www.instagram.com/p/BXydKNBldS8/?taken-by=trendmood1

 

Wanneer het nieuwe Too Faced Chocolate Gold Bar palette precies uitkomt is nog niet bekend. Het gevoel in m’n grote teen zegt dat het ergens rond herfst zal zijn, aangezien het palette al redelijk ver ontwikkeld lijkt. Maar goed, zeker weten doen we het nog niet. Too Faced verkoopt uitsluitend op hun eigen website en via Sephora, waar dit palette waarschijnlijk ook uitsluitend beschikbaar zal worden.

Ik vind het op zich wel een mooi palette! En een hilarische zet. Maar of het professioneel is? Dat is weer een ander verhaal. Ik ben benieuwd of er nog meer drama van komt.

 

Wat vind jij van de Chocolate Gold Bar van Too Faced? Gaat Too Faced te ver is of is het een goede zet?