NARS niet meer dierproefvrij nederland

NARS is niet meer een dierproefvrij merk

NARS make-up niet meer dierproefvrij

Het was zo mooi: een luxe elegant merk met prachtige producten, en óók nog eens lief voor het dierenrijk. Helaas is die tijd deels voorbij, want NARS is niet meer een dierproefvrij merk.

Gaat NARS nu op dieren testen?

Het is vrij eenvoudig; NARS wil uitbreiden en in China gaan verkopen. China heeft mega veel inwoners en ontwikkelt zich steeds meer en is daardoor een groeiende afzetmarkt. Maar: in China zijn dierproeven verplicht voor de verkoop van cosmetica. Zodra je in China gaat verkopen is je merk dus niet meer dierproefvrij. De producten die ze in andere landen verkopen zijn dan weer niet op dieren getest, maar zodra je op ook maar op 1 plek op dieren test kan je uiteraard niet meer zeggen dat je hele bedrijf dierproefvrij is.

NARS heeft er via Instagram zelf ook nog het een en ander over gezegd:

https://www.instagram.com/p/BV2Qf8MjIi3/?taken-by=narsissist

 

Ze claimen dus tegen dierproeven te zijn, en hier hard aan te werken, maar betreden wél de markt in China. Waardoor er dus op dieren getest moet worden. De reden die ze daarvoor noemen is dat ze het belangrijk vinden om hun visie op beauty en kunst naar het gebied te brengen.

Veel make-up liefhebbers zijn hier echt niet blij mee, ook wel te merken aan de hashtag #boycottnars die zich over Instagram verspreidde. Het is ook wel jammer om te zien dat een bedrijf een stap terug zet op het gebied van dierproeven.

Moeten we allemaal NARS gaan boycotten of is het genoeg dat de producten die in Europa verkocht worden niet op dieren getest worden? Dat is een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken. Ik denk wel dat er vooral in Nederland mensen teleurgesteld gaan raken, vooral omdat dit zó kort voordat NARS naar Nederland komt gebeurt. Maar we kunnen er zelf niet zo veel aan doen. NARS is niet meer dierproefvrij.

 

Wat vind jij ervan dat NARS niet meer dierproefvrij is?