anastasia matte huls lipstick review

Anastasia Beverly Hills Matte lipstick review | Beter dan MAC?

Anastasia Matte Lipstick review | Vergeleken met MAC matte lipstick

Een tijdje terug had ik al verteld dat Anastasia met ‘gewone’ huls lipsticks kwam. En dat ik die heel graag wilde kopen. Dat heb ik dus gedaan. Ik kon wel een gewone review schrijven, maar aangezien iedereen MAC lipsticks wel kent denk ik dat het een beter beeld van de kwaliteit van de Anastasia Matte lipsticks geeft als ik het vergelijk met MAC lipsticks. Zodoende dit artikel!

Ik heb de Anastasia Matte lipsticks via de Britse webshop van Anastasia gekocht. Ze kosten daar 18 pond per stuk, wat neerkomt op zo’n €20. Dezelfde prijs als MAC lipsticks, dus. Van te voren kan ik alvast één groot verschil noemen, wat voor sommigen al doorslaggevend zal zijn: MAC is niet dierproefvrij/cruelty free. Anastasia Beverly Hills daarentegen wél.

 

anastasia matte lipstick huls review swatches

 

Dit artikel is niet als dupe artikel bedoeld, dus dat de kleuren niet mega erg op elkaar lijken maakt niet zo uit.

Bij het maken van de swatches merkte ik al dat beide merken een hele goede dekking hebben. Één veeg is al genoeg om je lippen te bedekken. Bij het swatchen en het aanbrengen merkte ik wel iets anders wat een verschil maakt: de Anastasia Matte lipstick voelt bij het aanbrengen droger aan dan de MAC lipstick. MAAR, de Anastasia Matte lipstick droogt daarna niet verder op. Hij is gewoon al matte en blijft zo. Misschien heb je het niet zo door bij MAC lipsticks, maar bij deze vergelijking viel het me wel op: als je die aan hebt gebracht moet ‘ie nog even een beetje opdrogen en matte worden. Het komt erop neer dat ze erg verschillend voelen wanneer je ze aanbrengt, maar wel allebei hetzelfde aanvoelen wanneer je ze draagt.

 

https://www.instagram.com/p/BXbHLGQD3VB/?taken-by=matteshimmer

Op deze foto draag ik Anastasia Matte Lipstick “Rosewood”.

Maar hoe lang blijft de Anastasia Matte Lipstick goed zitten? Wel, ook wat dát betreft merk ik een verschil met MAC lipsticks. Ze geven trouwens beiden ongeveer even veel/weinig af. Maar met MAC lipsticks krijg je echt sneller de er-is-een-hap-uit-m’n-lipstick-look. Dat alleen de binnenkant van je lippen vervaagt, zegmaar. Bij de Anastasia Matte lipstick vervaagde de kleur uiteindelijk wel wat (na eten etc.) maar wél op een egale manier. Viel me echt op. Alsof er een lipliner onder zit, terwijl je die niet gebruikt hebt.

Conclusie: zowel MAC als Anastasia lipsticks zijn van goede kwaliteit die hun prijs waard is. Toch vind ik Anastasia nét wat beter, puur omdat het op de lange termijn gewoon wat beter blijft zitten. Én Anastasia is diervriendelijk.

 

Ben jij van plan om de Anastasia Matte lipsticks te gaan proberen?