L'oreal infallible pro glow foundation review

Hoe je online & zonder testers jouw juiste foundation kleur vindt

Online & zonder tester jouw goede foundation kleur vinden

Soms wil je gewoon lekker vanaf de bank make-up bestellen. Nadeeltje: je kan geen kleuren testen. Dat is al helemaal een uitdaging met foundation bestellen. Gelukkig bestaan er handigheidjes en trucjes waardoor je tóch online jouw goede match kan vinden.

Findation.com & Foundation Matrix

Dit zijn 2 héél handige sites voor het vinden van de juiste kleur foundation. Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken. De sites weten dus welke kleuren van verschillende merken (ongeveer) hetzelfde zijn.

Foundation Matrix heeft ook nog wat extra’s: die geeft bij de resultaten in procenten aan hoe groot de overeenkomst is met de foundation die je zelf ingevuld hebt. Bijvoorbeeld: je hebt MAC ingevuld als foundation die met jou matcht. Je wil weten welke kleur van een NARS foundation je moet hebben. Dan laat de Foundation Matrix zien welke tint van die NARS foundation je moet hebben, en dat die tint bijvoorbeeld 96% overeenkomt met jouw MAC foundation. Ten slotte zitten er zelfs swatches bij!

Als je het ingewikkeld vindt klinken: de sites wijzen zichzelf erg goed. Vul een foundation in en klik op de resultaten, dan zie je snel genoeg dat het allemaal niet zo ingewikkeld is.

 

img_1728-2

 

Controleren op Youtube

Er bestaan veel swatchfoto’s op het internet, maar realiseer je dat foto’s HEEL afhankelijk zijn van lichtval, en dat dat een méga verschil kan maken. Daarom zijn Youtube video’s net iets handiger om je kleur mee te ‘controleren’.

Wat ik altijd doe: ik zoek m’n juiste foundation kleur door middel van één van bovenstaande websites. Het resultaat zoek ik op op Youtube. Als de Youtube’er (bijna) dezelfde huidskleur heeft als ik weet ik dat ik in de goede richting zit. Bij een te groot verschil ga ik weer wat anders zoeken. Ik kijk natuurlijk wel liefst meerdere filmpjes.

Wat minder goed werkt als je online de juiste foundation match zoekt:

  • Alleen naar foto’s kijken. Door verschillende soorten lichtval is het bijna nooit realistisch.
  • Kijken naar die vierkante gekleurde blokjes in de webshop bij het product. Werkt echt nooit.
  • Je hoofd naast je scherm houden en kijken of het lijkt te matchen.
  • Dezelfde naam kiezen bij verschillende merken. Als je bij het ene merk de kleur ‘Ivory’ hebt betekent dat NIET dat je ‘Ivory’ bij een ander merk bent! De kleuren kunnen erg verschillen.

Het liefst zou ik willen dat je gewoon voor $1 of iets dergelijks testers kan bestellen. Dan kan je ook meteen kijken of de formule je bevalt. Maar zo lang dat niet het geval is, moeten we het op deze manier doen. Moet lukken.

 

Bestel jij wel eens online foundation?