Eten dat vies lijkt maar lekker smaakt

Niet iedereen is moeders mooiste, zo ook op het gebied van eten. Soms ziet een bord eten eruit als een uitdaging om weg te werken, of klinkt het gewoon al niet te doen. Maar beauty is on the inside. Of in de smaak. Soms blijkt het dus gewoon wél vet lekker.

 

Kapsalon

Een echte kapsalon, al helemaal als je alles zo lekker door elkaar gehusseld hebt, ziet er écht niet uit. Een willekeurig plasje tweedehands voedsel zou er jaloers op zijn. Maar mensen. Wat is dit lekker.

Een kapsalon, met goudgele frietjes. Een laagje perfect gesmolten kaas. De sla, nog knapperig, die nét dat tintje groen aan je smaakpalet toevoegt. Overstemd door de mini-gebergtes vlees en de zee aan knoflooksaus, die ik maar al te graag toevoeg. (Ja, ik ga voor 2 bakjes.) Sh*t, nu wil ik een kapsalon.

 

No Title

No Description

 

Worteltjestaart

Als dit gegeten hebt wéét je gewoon dat het lekker is. Ontken het maar niet! Het ziet er op zich niet vies uit, maar als je het voor het eerst hoort, denk je: worteltjestaart? Wat is dat voor schrale feel-good-healthy slechte vervanging voor een ouderwets stuk boterige, suikerige, romige taart? Je bent toch zeker geen konijn?

Nou, in dit geval hebben die gekke konijntjes toch gelijk. Want worteltjestaart is juist wel héél goed te eten. Weet je waarom? Ten eerste: het smaakt helemaal niet naar wortel. De structuur en smaak van wortel zijn doodgebakken en verdronken door alle andere lekkere ingrediënten en specerijen. Ten tweede: als je een goede hebt zit er een lekker vadsige laag zoetfrisse (maar vooral zoete) romige cream cheese frosting. Mij mag je ’s nachts wakker maken voor een stukje worteltjestaart.

 

No Title

No Description

 

Ragout (a.k.a. de vulling van je kroket)

Als je hiernaar kijkt maakt het alles behalve een woestaantrekkelijke appetijtelijke indruk. Toch is dit het goddelijke goedje dat je lekkere kroketje vult. Zonder dit prutje zouden we niet de wereldberoemde kroket hebben zoals we ‘m kennen. Een kroketje voelt toch wel echt als een vriend. Behalve dan dat je ‘m opeet. Da’s niet echt aardig. Maar hij is ’t waard.

 

Wat voor eten lijkt jou nou echt ranzig?