Full face ELF make-up look | 6x review!

ELF is niet voor niets één van mijn favoriete budget make-up merken. De verpakkingen zijn elegant, de prijs netjes en de producten meestal erg fijn. Nu mocht ik van ELF 6 items reviewen, dus ben ik voor een full face ELF make-up look gegaan. Daarbij vertel ik natuurlijk ook wat ik van die mooie make-up spulletjes vind. Want mooi zijn ze in ieder geval.

ELF flawless finish foundation – oil free

Deze make-up look begon voor mij met de flawless finish foundation van ELF (in de kleur caramel). Volgens de verpakking werkt deze het beste als je ‘m elke 2 uur opnieuw aanbrengt. Er zit SPF in, dus ik denk dat na 2 uur de werking van de SPF afneemt. Lang verhaal kort: ik heb de foundation lekker een uur of 6 laten zitten. Oeps. Hij is wél mooi dekkend (medium gok ik) en blendt prima. Ik heb me wél gehouden aan het advies van de verpakking om de foundation niet op te drinken.

ELF Blush Candid Coral

Hierbij ben ik stom geweest, want de kleur blush die ik heb gekozen was minder fel koraalkleurig dan ik dacht. Hierdoor valt de kleur een beetje weg op m’n caramelhuidje. Toen ik ‘m swatchte voelde hij in ieder geval wel lekker zacht. Niet zo gortdroog, wat je soms met poederproducten hebt. Ook zit er een lichte glans in.

ELF producten make-up review

ELF Contour palette

Wat een schatje is dit. Ik denk dat het m’n nieuwe favoriete contour palette is! Nikkietutorials was er ooit al enthousiast over, maar nu heb ik het aan den lijve ondervonden. Ik heb een paar tinten uit het palette trouwens ook voor de ooglook gebruikt.

De poedertjes zijn zacht, gepigmenteerd en blenden fijn. Dat klinkt lekker standaard, maar is wel zo’n beetje de gouden combinatie voor een poederproduct. Ik was vooral positief verrast door de highlight poeders in het palette. Die dekken mooi en lieten m’n huid er op de een of andere manier nog net een stukje egaler uitzien. Dat effect had ik niet eens op gerekend. Cadeautje van de Sint  ELF.

ELF Jumbo Lip Pencil Praline

Ook deze vond ik chill! De finish van dit lippotlood zit tussen matte en ‘normaal’ in, waardoor die redelijk goed blijft zitten maar ook niet je lippen uitdroogt. Hij geeft wel af, omdat het niet vollédig matte opdroogt. Maar het zit wel lekker comfortabel en als je niet al te veel gekkigheid uithaalt blijft ‘ie mooi zitten. Je kan dit lippotlood -mede dankzij de dikte-  ook als lipstick gebruiken, zoals ik op de foto heb gedaan.

 

full face elf makeup look

ELF Glitter Eyeshadow Beachy Chic

Voor de ooglook heb ik oogschaduw single Beachy Chic gecombineerd met 2 bruine tinten uit het oogschaduw palette. Je kan het al wel zien; doet het allemaal prima! Na een uur of 6 zat het er allemaal nog even mooi op. Daarna ging ik de langverwachte reünie met het bedje aan en heb ik alles eraf gehaald. Ik houououou echt van zeeblauw en turquoise tinten. Dit kleurtje is wel echt m’n ding.

ELF Makeup Mist & Set spray

Heel eerlijk? Ik wissel deze setting spray al een tijdje af met andere sprays die ik heb, en merk weinig verschil daartussen. Ze doen het allemaal ongeveer even goed. Ik draag zelden langer dan 6 uur make-up, dus of je make-up nou echt 24 uur (o.i.d.) perfect blijft zitten kan ik moeilijk zeggen. That being said is het een hele fijne spray om je make-up look af te maken. Hij is lekker verfrissend! Ik gebruik ‘m ook wel eens als extra stap tijdens het prime’en of spray ‘m op een kwast als ik de kleur die ik ga gebruiken feller uit wil laten komen.

ELF beachy chic glitter eyeshadow review

 

Conclusie: ik ben best wel dik tevreden met deze look! Het maken van de look ging ook best wel soepel, omdat alles gewoon lekker z’n werk deed. Enige jammere is dat de blush niet zo zichtbaar was, maar goed, dan had ik maar een fellere kleur moeten kiezen. M’n favorietjes zijn toch echt het ELF contour palette en de Beachy Chic Glitter Eyeshadow.

Heb jij wel eens producten van ELF gebruikt? Zo ja, wat is je favoriet?