bikini hacks

Bikini hacks! | Zo laat je je figuur optimaal uitkomen

Geen ingewikkeld gedoe met appels, peren en vierkanten. Het kan allemaal vrij simpel zijn: laat je figuur optimaal uitkomen door je sterke punten te benadrukken. Dan hoef je alleen nog maar te weten met welke bikini hacks je die punten het beste benadrukt. En dat is ook makkelijk, want die staan gewoon hier.

1. Support the ladies

Ja, ik heb het over de boobs. Ze zijn lief voor jou, dus wees lief terug. Helemaal als je cupmaat zich in de wat hogere sferen bevindt is goede ondersteuning een makkelijke manier om the ladies optimaal uit te laten komen in een mooie vorm. Voor de dames die wat meer meloen zouden willen showen: push-up is ook een optie. Bikini tops met ondersteuning komen in verschillende soorten (en maten, gelukkig): voor betrouwbaar veel support ga je voor een beugel bikini en voor medium support kun je ook voor een bikini met wat padding gaan.

2. If you don’t have it, buy it

Oké, da’s wel een beetje kort door de bocht, maar laat me het uitleggen: er bestaan ook gewoon corrigerende badpakken. Hoef je helemaal nergens over na te denken, want de ontwerpers van die badpakken hebben al nagedacht over alle details en hoe die je figuur zo goed mogelijk uit laten komen. Zo makkelijk kan het ook zijn.

Voor adviezen gebaseerd op je lichaamstype kun je ook altijd nog de bikini styleguide bekijken. Daar staat ook allerlei advies uitgestippeld.

 

https://metrouk2.files.wordpress.com/2017/06/dip-hips-instagram.jpg?w=748&h=392&crop=1

 

3. Wat doe je met een hip dip?

Een hip dip is een soort kuiltje in de overgang van je heup naar je bovenbeen, aan de zijkanten van je lichaam. Zie afbeelding hierboven. Veel dames hebben het en ook ik ben ermee gezegend. Ik kleed het graag een beetje af zodat m’n figuur wat meer gestroomlijnd uitkomt. Hoe doe je dat?
– Probeer je hip dip niet ‘op te vullen’ met een bikini bottom. Dus bijvoorbeeld bij een bikini slip met touwtjes: draag de touwtjes niet precies in de hip dip. Daardoor krijg je eerder de optische illusie dat je bikinibroekje knelt en daardoor de hip dip ontstaat.
– Draag een bikinibroekje dat net boven je hip dip valt, of draag een bikinibroekje dat een groter gebied dan alleen je hip dip bedekt. Bijvoorbeeld een high-waist variant, wat me op het volgende brengt:

4. De voordelen van high-waist

Probeer eens een high-waist bikini! Ik ben ervan gaan houden. De voordelen:
– Ik voel me minder naakt – maar die voorkeur zal per persoon verschillen
– Bedekt je buik, als je daar onzeker over bent
– Je taille komt wat duidelijker uit
– Laat je benen in verhouding wat langer lijken
Last but not least: je voelt je meer verbonden met je vorig leven als zeemeermin

 

bikini hacks

 

5. Opvallende printjes en texturen

Speel er eens mee! Hier kun je optisch ook heel veel mee. Een geplooide textuur in een kledingstuk laat het gedeelte dat het bedekt er wat slanker uitzien. Opvallende printjes trekken aandacht. Ruffles en franjes geven meer volume aan het totaalbeeld. Bedenk wat je wil benadrukken of juist minder op laten vallen en kies er eens een passend printje of textuur bij.

6. Koop de juiste maat

Niemand gaat naar het maatje in je bikini kijken, mensen zien alleen wat je aan hebt. Rol je niet in een maatje dat eigenlijk te klein of te groot is omdat je het ‘een mooier maatje’ vindt om te hebben. Kijk naar wat het lekkerste zit en het mooiste staat. Desnoods knip je daarna het labeltje eruit en verwijder je het uit je geheugen.

Als je moeite hebt met het bepalen van de juiste maat: vraag advies in de winkel. Is een hele nieuwe shop-ervaring. Je kan zeggen wat je wil, maar medewerkers van Hunkemöller winkels hebben me m’n hele leven lang al het deskundig advies gegeven dat ik nodig heb. Want cupmaten kunnen best wel ingewikkeld zijn. Maar da’s een ander verhaal. Ga lekker shinen in je zwemoutfit en laat je van je beste kant zien!

Wat vind jij het mooist aan jouw lichaam?

 

*dit artikel bevat een samenwerking