MUA Undress Your Skin Shimmer highlighters review

Budget glow! | MUA Undress Your Skin Shimmer review

MUA Undress Your Skin Shimmer highlighters review

Die perfecte glow voor een zeer vriendelijk prijsje, zou het er toch echt zijn? Nou, toevallig mocht ik 3 (van de 6) Undress Your Skin highlighters van MUA testen! En daar komt natuurlijk een reviewtje uit rollen. De highlighters kosten €6 per stuk. Geven ze die ultieme glow?

Deze kleuren lijken misschien een beetje donker. De andere tinten uit de collectie zijn was lichter, dus er is ook genoeg voor lichtere en bleke huidjes. Ben je ook caramelgetint of een dark skinned goddess? Dan is deze review extra handig voor je.

De kern van de boodschap –geven deze highlighters de glow die we nodig hebben in dit leven?- is voor iedereen gelijk.

MUA Undress Your Skin Shimmer highlighters review

De verpakking vind ik heel slim gedaan. Een eenvoudige compact, maar een adembenemend én aasgiergedragopwekkend mooi patroontje. Een goede combinatie van schoonheid en eenvoud. En dat zeg ik niet om te slijmen. Ik houd wel van dit soort dingen.

Deze highlighters zijn trouwens bij Kruidvat te koop. De gouden tint heet ‘Golden Afterglow’, de brons-‘rode’ heet ‘Rosewood Glimmer’ en de blauwe ‘Ice Sparkle’.

Het ziet er mooi uit, maar doet het ook wat?

MUA Undress Your Skin Shimmer highlighters swatches

Behalve Ice Sparkle zien ze er wel aan de donkere kant uit. Maar: het pigment mag er wezen. Netjes! Highlighters pakken op swatches vaak wel wat donkerder uit dan in het echt, omdat het op je gezicht veel meer lichtreflectie pakt, en de ‘werking’ van een highlighter op die reflectie gebaseerd is. Denk ik. Ik heb geen wetenschappelijk onderzoek gedaan, maar m’n ervaring wijst hierop.

Tijd om deze poedertjes op het gezicht aan te brengen. En op meer plekken. Overal waar het kan, om precies te zijn.

MUA Undress Your Skin Shimmer highlighters review

JA, DAT IS EEN GLOW. Hallo daar! De kleur die ik het meest gebruikt heb en het meeste naar voren komt is Golden Afterglow. Ice Sparkle zie je een beetje rond m’n lip en als je heel goed kijkt zie je ook een beetje blauwige tint onder de glow op m’n jukbeenderen. Door het mengen kwam ‘ie wat minder blauw naar voren. Maar the glow is real! Rosewood Glimmer heb ik als oogschaduw gebruikt.

Ice Sparkle is een enorm toffe kleur voor een wat meer opvallende make-up look. Alle kleuren zijn wat mij betreft ook gewoon prima als oogschaduw te gebruiken, zoals ik met Rosewood Glimmer heb gedaan. Golden Afterglow is m’n favoriet!

Als je niet per sé vanaf de maan te zien hoeft te zijn kun je ook wat minder highlighter aanbrengen dan ik gedaan heb 🙂

Conclusie: ik ben positief verrast! Klinkt misschien een beetje lullig, maar waar – van budget producten heb ik minder hoge verwachtingen dan van mijn high-end liefjes. De Undress Your Skin Shimmer highlighter heeft wat mij betreft het tegendeel bewezen.

 

Wat is jouw favoriete budget highlighter?