10 dingen waar ik blij van word | Is het erg om materialistisch te zijn?

 

Laten we eens even stilstaan bij waar we blij van worden. Er is al genoeg rotzooi en negativiteit in de wereld, maar ook veel moois. Blijdschap is ook niet iets vanzelfsprekends. Zo zijn er meer dan genoeg redenen om even te focussen op de leuke en mooie dingen in het leven. Geïnspireerd door het artikel en de challenge van Annelies ga ik het hebben over de dingen waar ik blij van word.

Daar komt al heel snel materie bij kijken. Spullen. Ja, er zijn erg veel spullen waar ik blij van word. Maar is dat nou eigenlijk slecht?

Mijn mening daarover is niet zo ingewikkeld. Ik vind het helemaal prima om blij te worden van spullen. Voor mij is het een blijk van dankbaarheid. Toen ik opgroeide waren er helemaal niet zo veel financiële middelen. Nu ik op eigen benen sta (nou ja, als student zijnde met één been in het graf van ome Duo, maar dat terzijde) ben ik juist heel blij dat ik het me wél kan veroorloven om mezelf op de nieuwste high-end make-up producten te kunnen trakteren. Ik zie het nog steeds echt als luxe. En ik houd ervan.

 

IMG_9585

 

En die ervaringen en wijze lessen van het leven, zijn die niet belangrijk? Geloof me, ik ben in het leven vaak genoeg met een spreekwoordelijke stoel in m’n gezicht ge-high-five’d. Ik heb vaak genoeg een lesje van mama-hard-knock-life geleerd en waardeer alle wijsheid die ik daardoor heb opgedaan enorm. Maar als er méér dingen zijn waar je blij van wordt, waarom zou daar dan iets mis mee zijn? Ik vind dat er eerder iets mis is met anderen veroordelen op hun blijdschap. Misschien een ietwat felle mening. Ik blijf erbij. Hoe meer blijdschap, hoe beter.

En nou de leuke dingen, wel 10 dingen. Waar ik heel erg blij van word. <3

 

Genieten zonder angst en paniek
Ja, de langere lezer weet het beter: angst en paniekproblemen zijn niet mild met me geweest. Ik heb lang geworsteld met überhaupt de deur uit gaan. De laatste tijd lukten heel veel dingen me wel, maar ging alsnog vaak samen met overmatige zenuwen en angst. Da’s niet echt genieten. Tot ik laatst op vakantie ging naar Rhodos, en me realiseerde dat ik voor het eerst sinds jaren van vakantie heb genoten zonder angsten. Woorden kunnen niet omschrijven hoe blij me dat maakt, dat ik weer iets heb kunnen doen én er zorgeloos van heb kunnen genieten. Serieus één van de mooiste dingen die ik ooit heb meegemaakt.

Ja, toch wel make-up
Van diepzinnig naar materialistisch, sorry. Maar ik houd ZO VEEL van make-up. Dat gevoel wanneer dat nieuwe palette vers in je handen ligt. De verpakking aaien. De eerste swatches maken. Elke keer weer. Prachtig moment.

 

IMG_33612

 

Wanneer m’n vriend chocola voor me koopt
Een lief gebaar + chocola. Dubbel win.

Oma bellen en bezoeken
Ik ben ongelooflijk dankbaar voor elk moment dat ik door kan brengen met de allerliefste oma en opa van de wereld. Ja, die heb ik, lekker puh.

Zon!
Het zit in m’n DNA, het is gewoon zo, ik kan er niet omheen: als de zon schijnt is m’n dag meteen een stuk beter. Heerlijk!

M’n broertje en zusjes op zien groeien
Ik voel me echt een semi-mama voor die kinderen. Nou ja, kinderen … de oudste 2 zijn alweer 17 en 18. Ik vind het zo tof om ze groter te zien worden, dingen zien te bereiken, en ze zien te ontwikkelen … maar vooral ook om tijd met ze door te brengen. Zijn echt de tofste kids ever. Ik had laatst ook even een emo-trotse-zus-moment toen m’n broertje z’n rijbewijs haalde en auto had gekocht, en ik voor het eerst met hem achter het stuur een ritje maakte.

Papa, grote broer en goede vriend(inn)en
Waar ik altijd trots op ben, blij van word en die me altijd steunen, no matter what. De grootste schattebouten in de wereld. Lobi.

McDonald’s
Happy Meals heten niet voor niets zo.

Gerepost door Jeffree Star Cosmetics op Instagram
DIT VOND IK NOU ECHT ZO ERG TOF. Can’t believe it.

https://www.instagram.com/p/BWOB2tFA04t/?taken-by=jeffreestarcosmetics

 

Alle volgers, likes en reacties die ik ooit heb gehad en krijg
Cheesy maar waar en oprecht. I love you all! <3

 

Wat vind jij van materialisme? Beschouw je het als iets negatiefs als iemand blij wordt van spullen?