Vakantie | Met m’n ass op Rhodos gerelaxed

 

Pardon my language, maar het was even hard nodig: bijkomen, chillen op een zonnig oord en relaxen. De bestemming naar keuze is uiteindelijk Rhodos, Griekenland geworden. Hoe dat was wilde ik nog wel even met jullie delen.

 

Het hotel: Oceanis (via Corendon) in Ixia

Rhodos Oceanis ixia Rhodos hotel Oceanis corendon

We verbleven in hotel Oceanis, wat in Ixia ligt. Ixia is een dorpje dat zo’n 5 km van Rhodos Centrum af ligt. Prima locatie. Via Corendon hadden we all inclusive geboekt. Serieus voor het eerst in m’n leven dat ik een all inclusive reis geboekt heb. Het bleek best chill, want al je eten en drinken de hele dag door is gratis. Tenzij je uit eten gaat, natuurlijk. Da’s dan weer een nadeel, want elke trotse bezitter van een typisch Nederlandse mentaliteit denkt: ‘ik ga niet uit eten, want hier is gratis eten.’ Mijn tip: ga toch een keertje uit eten. Is leuk.

Het hotel vond ik echt super chill, vooral het zwembad. Dat watervalletje en die lichtjes maken het voor mij toch echt helemaal af. Personeel was super lief. Ik had er zo kunnen blijven wonen, serieus.

 

(Vr)eten

Rhodos gyros vakantie Rhodos Oceanis ontbijt eten

Het ontbijtje was dus in het hotel en was minstens net zo goed als dat het eruit ziet. Enige nadeel: voor echte verse jus d’orange moest je wel betalen, viel niet onder de all inclusive drankjes. Dus mijn gierige ass gaat dan voor orange limonade. Maar het was wel echt lekker.

Op de andere foto zie je een Gyros schotel. DAT. WAS. ZO. LEKKER. Heb het echt asociaal en schaamteloos naar binnen geschoven. Ik zou dit echt 3x per dag kunnen eten. Die Gyros schotel was trouwens de enige keer dat we van onze gierige mentaliteit af konden stappen en uit eten zijn geweest. Daar hebben we geen seconde spijt van gehad! Uit eten gaan op Rhodos is trouwens ook niet zo duur, voor de Gyros schotel heb ik €8 betaald. Vind ik een prima prijsje.

 

Rhodos | activiteiten en omgeving

Rhodos Oceanis strand faliraki baai Rhodos oude middeleeuwste stad vakantie

Activiteiten is dan wel een groot woord, want zo mega actief ben ik niet geweest. Onder activiteiten verstaan we in dit geval: het hotel verlaten. Er is trouwens veeeel meer leuks op Rhodos te doen dan wat ik gedaan heb! (Duiken, snorkelen, boottochtje, Lindos, vlindervallei enz.) Helaas waren we er maar kort en wilde ik genoeg tijd overhouden om met m’n flamingo door het zwembad te paraderen, alsof het gay pride was. Maar dan flamingo pride.

Als je op Rhodos bent, ga dan naar de stad! De stad bestaat uit 3 delen: de nieuwe stad, de oude (‘middeleeuwse’) stad en de klassieke stad. De klassieke stad heb ik helaas gemist omdat m’n voeten in de fik stonden.

De nieuwe stad kan je gewoon lekker shoppen zoals je op z’n Europees gewend bent. En ja, er zit Sephora. De oude ‘middeleeuwste’ stad (ziet er middeleeuws uit maar is zo’n 2000 jaar oud) is heel tof! Je ziet op de foto de stadsmuren, als je naar binnen gaat is er echt een volledig dorp in die bouwstijl, waar gewoon mensen wonen en winkeltjes en eettentjes in zitten. Echt ontzettend leuk en heel mooi onderhouden.

Rhodos is een eiland, dus er is veel strand. Ik heb 3 type stranden gezien: het kiezelstrand tegenover het hotel, een strand in een baai (Faliraki) en het échte zandstrand. Van het zandstrand ben ik vergeten om een foto te maken 🙁

 

Nog wat kiekjes

IMG_9709 Rhodos Oceanis hotel strand IMG_9738 IMG_9651

 

Één van de fijnste vakanties die ik gehad heb! Ik zou écht graag weer een keer terug gaan. Zo snel mogelijk ook.

Ben jij wel eens in Griekenland geweest?