Hoe doe je dat nou met make-up en hitte?

 

Het is niet mild, uitgebreid je gezicht plamuren terwijl je vóór je met je make-up begon al het gevoel had dat je gezicht eraf aan het smelten was. Daarom dacht ik, we kunnen allemaal wel wat tips gebruiken om hiermee om te gaan.

 

IMG_19042

 

 

Minimaliseer

Om te beginnen draag ik zelf nauwelijks make-up als het echt mega smeltend warm is. Ik draag wel áltijd wenkbrauwen! Ik noem het dragen, want als ik ze niet bijteken, heb ik ze simpelweg niet. Of het nou -10 of 39 graden is, je zal me elke dag met bijgewerkte wenkies vinden.

Maar goed. Met dit warme weer is het dus wel aan te raden om bijvoorbeeld geen foundation te dragen, of een BB cream in plaats van foundation. Een zware look met een strakke wing kun je vervangen door een simpel nude ooglook te maken. Of helemaal geen oogschaduw, want dat zit toch achter je zonnebril verstopt. Misschien nog een lipgloss of lipstickje erbij, om het geheel wat op te fleuren.

 

Waterproof make-up

Hoe meer waterproof het is, des te meer zweetproof het is. Heb je daar al wel eens aan gedacht? Zweet is ook gewoon een soort vocht, dus waterproof make-up zou er bestand tegen moeten zijn. Weer over primer gesproken, er bestaan ook primers die je make-up waterproof maken.

In dit filmpje (40 seconden) heb ik wat waterproof make-up getest.

 

 

https://www.instagram.com/p/BVc8mZmjRR5/?taken-by=matteshimmer

Prime, prime, prime

Als je dan toch voor een dikke make-up look wil gaan, wat ik volledig steun, zou ik wel letten op wat voor primer je gebruikt. Helemaal bij een ooglook. Als je normaal gesproken geen primer gebruikt, is dit het perfecte moment om daarmee te beginnen.  Welke primer het beste is hangt ook wel weer van je huidtype af. Naar mijn ervaring werken de primers die een beetje plakkerig gevoel geven wanneer je opdrogen het beste. Soort make-up lijm.

 

Even opfrissen

Neem setting spray of fixing spray mee! Of leg het naast je stoel neer, als je nergens heen gaat. Als je het kneiterwarm hebt kun je jezelf namelijk verfrissen met zo’n heerlijk koele spray. Even serieus, voelt echt heerlijk. Ik doe het op warme dagen zelfs als ik geen make-up draag.

 

 

Draag jij veel make-up wanneer het lekker tropisch weer is?