Alle gezeik waar je in de zomer vanaf bent!

Of je nou studeert of werkt, we werken allemaal hard toe naar de zomervakantie. Jawel, het zit er eindelijk bijna aan te komen. Terwijl ik dit schrijf leer ik voor m’n laatste tentamen, wanneer jullie dit lezen zit ik het te maken of ben ik net klaar. EN DAN EINDELIJK. Geen gezeik meer. Hier alle dingen die ik niet ga missen, en jij waarschijnlijk ook niet.

 

img_8924

 

Deadlines, deadlines, deadlines

En nog meer deadlines. Er lijkt geen einde aan te komen. Dit geldt vooral voor studenten. Kerstvakantie is niet echt vakantie, want je moet gewoon leren voor tentamens. En we moesten ook gewoon projectlogboeken inleveren. Kerstvakantie? Nee, Kerstzelfstudieweken. Die ga ik dus missen als mega dikke vette kiespijn. Doei!

 

Projectgroepen of vervelende collega’s

Of je nou werkt of naar school gaat, er is altijd wel minstens 1 persoon die je zo kneiterhard op je zenuwen werkt dat je ‘m een high five wil geven. In het gezicht. Met een stoel. Honkbalknuppel mag ook. Tot over 2 maanden!

 

Die mierenneuker

Heb je 93429 uur, bloed, zweet, tranen en je ziel in een project gestoken, en wat krijg je ervoor terug? Gezeik! Omdat dat ene k*tdetail niet goed is. Het nietje zit aan de verkeerde kant van de blaadjes. In je bronvermelding is er in 1 regel een punt verkeerd geplaatst. Mag je dat weer aan gaan passen. Het is ook nooit goed. Weet je wat wel goed is? Zomervakantie. Weg ermee.

 

img_12308

 

Slapeloosheid

Je kent het vast wel. Je bent kapot, wilt gewoon een pizza in je mik schuiven en onder de dekens verdwijnen. Maar nee, je moet dit boek nog leren, dat document uittypen, dat stuk uitwerken. En dan lig je eindelijk in je warme nestje, bedenk je je dat je vergeten bent om die mail te sturen. NOOOOOOOOOO. Ik wil gewoon slapen. Weet je ook weet hoe ik de helft van m’n zomervakantie ga besteden. Slaap lekker!

 

AL DIE BERICHTEN

Het is een waarlijk mirakel dat ik nog niet geprobeerd heb mensen in de fik te steken. Al-tijd en overal krijg je berichten en vragen over school, en over werk. Wanneer is die deadline? Weet jij hoe dit moet? Heb je dit al af? Wanneer heb je het af? Wat is dat ook alweer? Wil je hiermee helpen? Er wordt nog net niet gevraagd ik of iemand z’n kont af wil vegen. Lieve mensen, ik beantwoord graag vragen, maar als ik  mijn Whatsapp ongelezen berichten en ongelezen e-mails bij elkaar optel, en voor elk een cent zou krijgen, heb ik genoeg om wereldhonger op te lossen. LAMEMETRUST.

 

Smile and wave boys, smile and wave

Als ik daadwerkelijk zou kijken en me zou gedragen zoals ik me vaak gevoeld heb, vrees ik dat weinig mensen mijn blikken zouden overleven. Dus ja, wat doe je dan? Smiiiiiile. Aardig doen. Netjes. Representatief. Smile and wave. Op je werk en op school moet je toch nog een beetje normale indruk maken. Smile and wave ik dan niet in de zomervakantie? Ja, ik smile omdat ik naar het strand ga, en ik zwaai omdat ik op het vliegtuig stap. Laters!

 

Dit is natuurlijk met een knipoog geschreven. Ik ben niet zo’n mega haatbaard als het nu lijkt. De meeste mensen vind ik hartstikke lief, maar ook ik ben maar een mens met lekker chagrijnige dagen. En ik ga lekker van alle rust in de zomervakantie genieten. Heb er verdorie hard voor gewerkt.

 

Waar kijk jij het meeste naar uit in de zomervakantie?