Kylie Cosmetics Lip kit dupes Nederland

Zo kun je uitgedroogde make-up producten makkelijk weer bruikbaar maken

Uitgedroogde make-up producten | Hoe kun je die fixen?

Die uitgedroogde wenkbrauw pomade, of die matte liquid lipstick die opeens een woestijn van je lippen maakt, zonde om weg te gooien! In de meeste gevallen valt het namelijk prima te fixen. Met weinig moeite, en middeltjes die je vaak wel in huis hebt staan.

 

Hoe wenkbrauwen bijtekenen

 

Uitgedroogde wenkbrauw pomades/gel liner/gel crèmes

Ik hoor vaak dat mensen er last van hebben dat hun wenkbrauw pomades uitdrogen. Mijn Dipbrow van Anastasia blijft ook niet voor eeuwig zo gladjes en smooth als toen het potje vers binnenkwam. Hoe zorg je ervoor dat je ‘m weer gewoon kan gebruiken en niet meer zo uitgedroogd is? Je kan 2 verschillende dingen doen, die ook werken bij potjes gel liner en andere gel crèmes:

  • Spray een beetje fixing spray op de pomade. Meng het een beetje.
  • Doe er een druppeltje olie bij. Ik heb hier zelf jojoba olie voor.

Als je voor olie gaat: kies een olie die gewoon 100% olie is. Let erop dat het een olie is die voor huid- en haarverzorging bedoeld is. Ga geen olijfolie of zonnebloemolie met je make-up mengen. Het is echt niet zo handig.

Belangrijke tip: begin met een heel klein beetje! Als je te veel olie of fixing spray gebruikt wordt het misschien te nat, te vloeibaar en dekt het product minder goed.

 

 

Kylie Jenner Lip Kit dupes bestellen Nederland

 

Uitgedroogde (matte) liquid lipsticks

Af en toe hebben liquid lipsticks dit van zichzelf, maar vaak komt het ook doordat ze lang gestaan hebben: wanneer je ze gebruik drogen ze op je lippen HE-LE-MAAL uit. Maar ook écht niet normaal. Dat de scheuren erin gaan staan zodra je glimlacht. Dát is dus niet goed. Matte droogt op, maar er zijn grenzen. Gelukkig kan je dit ook oplossen! Met een druppeltje (of een paar druppeltjes) olie! Ja, ik heb het weer over pure olie die geschikt is voor huid en haar, en niet olie waar je een eitje in bakt.

Je begint gewoon met 1 druppeltje, mengt het met de liquid lipstick en probeert even uit of het zo beter is. Je kan druppeltjes toe blijven voegen, maar je kan ze er niet weer uithalen. Gebruik niet direct te veel.

 

Overige uitgedroogde producten

Andere producten ligt het eraan op wat voor basis het is. Als het op waterbasis is kun je er water bij doen, als het op oliebasis is kun je er olie bij doen, enz. Je kan ook eerst even je huid of ooglid vochtig maken en het dán aanbrengen, gewoon om te kijken of het beter werkt als het in aanraking komt met vocht.

 

Heb jij wel eens zo’n gortdroge liquid lipstick gehad? Wat heb je ermee gedaan?