De goedkoopste manieren & timing om make-up te bestellen

Het verschilt per merk en webshop waar en wanneer het het voordeligst is om bepaalde make-up te kopen. De laatste tijd zijn er ook wat dingen veranderd wat dat betreft. Even op een rijtje wat nou het handigst is.

 

IMG_33612

 

Shipito?

Voor lange tijd was Shipito dé oplossing om douanekosten te vermijden en lagere verzendkosten te kunnen krijgen. Een aantal merken zijn opeens makkelijk beschikbaar geworden in Nederland, dus ik gebruikte het al een stuk minder. Nu is er sinds kort iets veranderd: de goedkoopste verzendoptie is opeens een stuk duurder geworden. Ongeveer dubbel zo duur. Shipito is nu dus eigenlijk alleen voordeliger als je een groepsorder doet en pakketjes samen kan voegen. Denk er dus aan.

 

Geen verzend- en douanekosten!

Jeffree Star Cosmetics is tegenwoordig in Nederlandse webwinkels te koop. Geen douanekosten, maar nog wel verzendkosten. Bij Beautybay kan je Jeffree Star Cosmetics bestellen zonder douanekosten én zonder verzendkosten. Wat Anastasia Beverly Hills betreft is Anastasiabeverlyhills.co.uk de slimste optie. Geen verzend- of douanekosten, en een best wel snelle levering.

LimeCrime, Beauty Bakerie en NARS kun je bij ASOS bestellen. Wat het nog leuker maakt: ASOS heeft regelmatig kortingen op Beauty producten. Als je het in de gaten houdt kun je deze merken dus een stuk voordeliger shoppen.

Colourpop heeft een aantal keer per jaar een actie dat er geen verzendkosten zijn, ook internationaal. Als je dán je slag slaat en je bestelling verdeelt over verschillende orders met een maximale waarde van €20 per order vermijd je dus alle verzend én douanekosten.

 

img_2588

 

SALE!

Dé beste dag van het jaar om voordelig make-up te bestellen is op Black Friday, wat dit jaar op 24 november valt. Dat duurt nog wel eventjes, maar als je tegen het najaar aan graag make-up wil shoppen, bewaar je geld dan even tot Black Friday. Bijna elk merk stunt met prachtkortingen, het is een waar paradijs.

Een trend die ik bij Kylie Cosmetics en Jeffree Star Cosmetics zie: in de zomer en rond Kerst komen er seizoenscollecties uit. Een maand of 2 later komen deze collecties in de aanbieding. Ik kan het natuurlijk niet 100% garanderen, maar als ze hun systeem van de laatste jaren aanhouden zal het weer zo uitkomen.

Bedrijven houden ervan om van feestdagen door het jaar heen gebruik te maken om geld uit je zakken te kloppen. Gelukkig proberen ze dat door middel van aanbiedingen en acties. Van moederdag tot Kerst: rond verschillende feestdagen zijn er vaak speciale acties. Kijk dus eventjes op de kalender.

 

En die andere merken dan?

Too Faced is het goedkoopst via Elcorteingles.es. Je betaalt alleen verzendkosten van ongeveer €7. Hetzelfde geldt voor Kat von D Beauty. Tarte kun je bij QVC UK zonder douanekosten bestellen, de verzendkosten verschillen per bestelling. Huda Beauty kun je bij Cult Beauty bestellen, ook zonder douanekosten. Er loopt nu een actie dat je geen verzendkosten hebt op je volgende order als je je e-mailadres aanmeldt.

 

Heb jij nog een gouden tip om goedkoop te shoppen?