make-up budget favorieten

Wat je beter niét via AliExpress kan kopen

Er lijkt wel een AliExpress obsessie te heersen, en ik maak me er ook hartstikke schuldig aan. Voor die paar euro’s kan je al dat leuke spul toch niet laten liggen? In de meeste gevallen hoeft dat ook niet, geen zorgen. Maar sommige dingen zijn gewoon niet zo handig om via ome Ali binnen te slepen.

 

make-up budget favorieten

 

Producten die op je huid liggen

En daar bedoel ik dan vooral cosmetica mee, zoals crèmes en make-up. Je kan geluk hebben dat het goed gaat, maar er zit ook een kans in dat het flink mis gaat. De ingrediënten in die cosmeticaspulletjes uit China voldoen niet per sé aan alle mooie EU regeltjes die er zijn. Er zijn meer dan genoeg gevallen bekend waarbij mensen flinke irritaties en zelfs wonden hebben opgelopen aan ongeschikte cosmetica. Wees voorzichtig.

 

Breekbare spullen

De kans dat het kapot aankomt is zo’n 80%. Maar wat is breekbaar? Nouja, zonnebrillen gaan dan de helft van de keren goed. Fragieler dan dat zou ik het niet proberen. Als het echt drollengoedkoop is kan je er 5 bestellen in de hoop dat er dan 1tje goed aankomt. Dat kan ook. Maar het is wel moeilijk voor die arme fragiele spulletjes om een 2-weekse wereldreis te overleven.

 

Aliexpress tips

 

Producten die merkenrecht schenden

Dus namaak producten wat echt duidelijk namaak is, dat er ook gewoon een ‘merkje’ op staat enzo. De douane neemt het in beslag, vernietigt het en met een beetje pech kan je ook nog een boete aan je broek hebben hangen. En da’s minder leuk. Overigens heeft AliExpress het zulke producten al heel moeilijk gemaakt om op de site te verschijnen, dus je zal het ook niet zo snel vinden.

 

Kledingstukken (maatgebonden producten) zonder beoordelingen

Die Chinese fabrikanten kunnen nogal creatief zijn als het om matenindeling gaat. Vaak vallen dingen kleiner uit, MAAR SOMS OPEENS OOK NIET. Ik heb wel eens gehad dat ik dacht, hmm, leuke trui, geen beoordeling. Ik koop ‘m 2 maten groter, zal wel klein uitvallen. 2 weken later kwam er een luchtballon voor me binnen, zo groot was dat kreng. Het komt ook wel eens voor dat kledingstukken van een stuk lelijkere kwaliteit zijn of dat de print in het echt oerlelijk is uitgevoerd. AliExpress heeft veel leuke kleding en schoenen enzo, maar. Let op beoordelingen. Liefst meerdere en met foto’s.

 

Heb jij wel eens een AliExpress miskoop gedaan?