budget zonvakantie

Zonvakantie | Hoe ik een studentenbudgetproof vakantie boek

Hier in het regenachtige Nederland valt het weer vaak niet mee. Sommige mensen doen wel eens alsof het meevalt, want ‘het was 2 weken geleden voor anderhalf uur 19 graden en maar half bewolkt’. Ik trap er niet in en heb een stuk warmer zonnetje nodig om bij te tanken. Maar ik ben ook nog eens een arme student, dus er moet goed op het budget gelet worden. Gelukkig is dat wel te doen.

 

budget zonvakantie

 

Boek heel vroeg óf boek last-minute

Als je mega lang van te voren boekt zijn de prijzen meestal een stukje lager. Na verloop van tijd stijgen die prijzen langzaam. Zoek ook niet te vaak met dezelfde computer/internetverbinding op bepaalde sites naar tickets. Ik ben geen ICT’er maar op de één of andere manier onthoudt de site je voorkeuren (beetje hetzelfde als hoe Facebook advertenties werken) en worden tickets duurder naarmate je ze vaker opzoekt.

Als je je vakantie niet zo lang vooruit kan plannen, ga dan voor een last-minute. Er zijn verschillende sites die last-minute reizen van verschillende aanbieders bijhouden en weergeven. Begin ongeveer een maand voordat je wilt vertrekken met het dagelijks stalken van dit soort websites. Zelf moet ik elke avond even op Vakantiepiraten kijken voordat ik goed kan slapen. Zitten echt héél goede deals tussen.

 

Als het kan: pak het laagseizoen mee

Deze is best wel logisch, maar toch zeg ik het er voor de zekerheid even bij: als je niet gebonden bent aan schoolvakanties, ga dan ook niet in schoolvakanties op vakantie. Het is dan gewoon pauper duur. Als je -net als ik- wél aan schoolvakanties vastzit, probeer dan de dag van de heen- of terugreis nét 1 of 2 dagen buiten de vakantietijd te laten vallen. Dat ene dagje lukt vaak wel om vanaf te komen, en het scheelt ook een zak met duiten.

 

gran canaria vakantie

 

Vergelijken?

Je kan ZO VEEL reizen en tickets vergelijken, da’s echt niet normaal. Ik vind het aardig wat werk. Als je een inclusive reis boekt hoef je niet los naar vliegtickets te zoeken, maar vaak is het goedkoper om zelf beiden los te boeken … dus dan doe ik dat.

Mijn favoriete budgetproof vakanties zijn naar Spanje, omdat ik een bijna autistische voorkeur voor Spaanstalige landen heb, en het relatief dichtbij zit mét een lekker zonnetje. Plus het kan ook nog eens vet goedkoop. Vliegtickets naar Spanje (en andere Europese bestemmingen) zijn 99 van de 100 keer het goedkoopst via RyanAir, Vueling en Transavia. Nou vlieg je met RyanAir altijd via gekke ver-weg-liggende vliegvelden, dus ga ik meestal voor Transavia en soms Vueling. Wat betekent dat ik dus alleen maar tickets van die 2 sites hoef te vergelijken. Hehe.

 

Wat is nou het makkelijkst?

Éigenlijk is het gewoon het makkelijkst om een super last-minute inclusive reis te boeken. Als je je vakantie heel lang van te voren strak wil plannen is dat ook lekker goedkoop, en hoeft niet ingewikkeld te zijn.

 

WAAR IS DE SEPHORA?!

Als make-up geobsedeerde moet ik altijd weten of er op de plek van bestemming een Sephora zit. Aangezien de Sephora Store Locator op de website niet altijd naar toebehoren werkt, is het makkelijker om gewoon ‘Sephora *plaats van bestemming*’ in te typen in Google. Als er een Sephora zit, verschijnt ‘ie meteen op het kaartje. Tip: in Spanje zit Sephora ín warenhuis El Corte Ingles. Je kan dus ook gewoon zoeken of de plaats een El Corte Ingles vestiging heeft.

 

Wat voor vakantie heeft jouw voorkeur?