Make-up favorieten + dupes!

Mede dankzij de ontwikkeling van ekstergedrag ben ik wat make-up betreft toch wel redelijk een luxepaardje geworden. Veel van m’n favorieten zijn erg mooi, maar ook best aan de prijs. Daarom geef ik ook een budget optie bij elk van m’n favoriete producten!

 

IMG_33612

 

De favorieten

Aan de foto kan je het ook wel zien, maar even m’n favorieten op een rijtje: het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palette, het Too Faced Sweet Peach palette, en dan de lipsticks: Mehr van MAC, Gemini van Jeffree Star Cosmetics en ten slotte Masochist van Jeffree Star Cosmetics. Stuk voor stuk prachtige kleuren met net zo mooie kwaliteit. Gelukkig zijn er ook nog goedkopere opties, als het je budget even allemaal te veel wordt.

 

dupes

 

Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance & Too Faced Sweet Peach dupe | Makeup Revolution New-trals vs Neutrals

Ik heb het al vaker gezegd en er zelfs een apart artikel aan gewijd: het New-trals vs Neutrals palette van Makeup Revolution is écht zwaar onderschat. De pigmentatie van het palette is super fijn, en er zitten prachtige kleuren in. Linksonder op de foto kun je een stukje van het palette zien.

De swatches spreken voor zichzelf. Vooral in vergelijking met Modern Renaissance sluiten de kleuren heel erg mooi aan. De bruintinten uit alle 3 de palettes hebben sterke overeenkomsten. Kortom; ze zijn alle drie echt het kopen waard. Als je ze niet alle drie kan betalen vind ik het New-trals vs Neutrals palette echt een super fijne optie. 3 hoeraatjes voor dit palette!

 

IMG_3350

 

Jeffree Star Cosmetics Masochist | Colourpop Ultra Matte Poppin’

Masochist is een lipkleur waar ik van houd. Felroze, neigend naar rood, maar toch nog best wel duidelijk roze. Poppin’ van Colourpop is exact hetzelfde idee, alleen is die maar een eurie of 5. Het grootste verschil zit ‘m in de formule: Masochist van Jeffree Star Cosmetics is een liquid lipstick terwijl Poppin’ van Colourpop een ‘gewone’ lipstick met een matte finish is.

 

IMG_3331

 

Een mooie, semi-donkere nude | Jeffree Star Cosmetics Gemini

Soms ben ik een beetje een ongeorganiseerde mafkees, want de lipsticks liggen precies op tegenovergestelde volgorde van de swatches. Omdat ik een caramelprinses ben zijn ‘gewone’ nudes vaak aan de lichte kant voor me, en zodoende doe ik het graag met semi-donkere nudes. Niet té donker, want dan is het weer zo donker.
De bovenste swatch is Gemini van Jeffree Star Cosmetics. Daaronder komt Sell Out van Too Faced. Lijkt erop, maar is nog steeds duur. Daaronder komt Echo Park van Colourpop. Lijkt er sterk op, maar iétsje lichter. De laatste lipstick komt uit de kerstcollectie van Colourpop, waarvan ik na het swatchen zag dat die éigenlijk te donker uitpakt om in het rijtje te passen. Misschien als je ‘m een klein beetje met Echo Park zou mengen dat het de perfecte dupe is.

 

IMG_3337

 

MAC Mehr | Colourpop Lippie Stix Brink & Lumière

Mehr van MAC, waarschijnlijk 1 van de meest populaire matte lipsticks van MAC. Ondanks dat er de laatste tijd opeens vaak korting op MAC verschijnt, is het alsnog niet de meest goedkope optie, om het maar even zo te zeggen.

De swatches van boven naar beneden: 1. MAC Mehr, 2. Colourpop Brink, 3. Colourpop Lumière. De foto spreekt voor zich! Deze kleurtjes komen best wel in de buurt. De middelste, Brink, is ietsje bruiner en lijkt daardoor ook wel redelijk op Twig van MAC. Het is in ieder geval een erg mooie kleur.

 

Wat is jouw favoriete make-up product?