MAC lipstick viva glam V show and teal review

MAC Lipstick review | Viva Glam V & Show and Teal

MAC Viva Glam V & Show and Teal lipstick | review & swatches

 

Als ik echt op het budget moet letten kan ik me meestal wel inhouden, maar toen MAC opeens sale ging houden bezweek ik. Zodoende heb ik 2 MAC lipstick aan m’n persoonlijke assortiment toevegoegd: Viva Glam V en Show and Teal.

 

MAC lipstick viva glam V show and teal review

 

Dankzij de actie waren ze nog maar €15 per stuk, en ik kreeg er ook nog eens een goodiebag bij. Niet dat dat heel erg veel voorstelde, maar het is een leuk gebaar. Van goodiebags wordt de mens blij, dus da’s slim bedacht.

Maar goed, over die lipsticks! MAC Teal and Show is een -zoals de naam al zegt- een teal kleur, een soort blauwig turquoise/zee-achtig blauw. Tot zo ver mijn struggles met de kleuromschrijving. Hij heeft een matte finish. Viva Glam V heeft een lustre finish, en ik heb geen idee wat het betekent, maar het heeft een glans, en er lijkt een soort ondertoon in de glans te zitten. Laat ik dit geklets eens onderbouwen met swatches.

 

MAC lipstick viva glam V show and teal review

 

Je kan de finishes van de lipsticks op de foto best wel goed zien. Je ziet alleen niet dat er heel lichtelijk een soort gouden ondertoontje in de Viva Glam V zit. Of misschien zie je het wel en ben ik zelf scheel, maar het zit er in ieder geval. Show and Teal heeft echt meteen een dikke dekking en je voelt ook meteen dat het met die dekking wel goed zit. Hoewel die matte is, roetsjt die lipstick zo over m’n arm heen.

 

MAC Viva Glam V swatch

MAC lipstick viva glam V swatch

 

Kijk hoe nude deze me staat! Hij zou wat sterker naar voren zijn gekomen met een lipliner eronder, maar ik had geen zin om die te slijpen zo zie je beter hoe de lipstick op zichzelf staat. Hij dekt goed, zit prima. Hij droogt niet matte op of iets dergelijks, dus geeft wel gewoon af. Omdat ‘ie me zó nude staat is het moeilijk om te zeggen hoe lang ‘ie goed blijft zitten, maar ik zou ‘m na het eten of drinken wel even bijwerken. Kleine moeite. Hij brengt trouwens wel heel mooi egaal aan.

 

MAC Show and Teal swatch

 

MAC lipstick show and teal lip swatch

 

Lekker opvallend is ‘ie! Vind ik mooi hoor. Hij lijkt op de foto echt super blauw, maar voor mijn gevoel zit er toch een beetje turquoise in. Hij is écht matte en écht heel dekkend. Het jammere aan gekke kleuren lipstick is dat je héél snel ziet wanneer de kleur slijt of vervaagt. Gewone lipsticks geven altijd wel af, en dat doet deze ook wel, als je er echt voor gaat. Omdat ‘ie matte is heeft ‘ie wel wat meer houdbaarheid dan een andere finish, maar ik zou het gewoon lekker bijhouden. Niet dat ik ‘m voor deze foto heel erg lang op heb gehad. Maar hij is wel pretty.

 

Heb jij een favoriete MAC lipstick?