Als er op make-up verpakkingen waarschuwingen stonden

We kennen de waarschuwingen (met foto’s) op pakjes sigaretten inmiddels. Ik in ieder geval wel. Heeft het verzamelen en kopen van make-up ook geen risico’s? Ik en mijn geweldige paint-skills brengen in kaart hoe die waarschuwingen eruit zouden kunnen zien.

 

Pas op: make-up is verslavend

 

maa

 

Make-up kan heel verslavend zijn, heb ik aan den lijve ondervonden. Mijn wishlist is altijd maar groeiende. Op het plaatje staat maar 1 product bij ‘wat ik wil kopen’, maar eigenlijk is dat een mega waslijst. Uiteindelijk word je arm, zoals ik. Maar het is allemaal zo mooi. Dus wil je het blijven kopen. Resultaat: janken. Ikwilhethebbenwanthetisallemaalzomoooooiii.

Make-up verslaving heeft trouwens ook het vermogen om te zorgen dat je zowat vergeet wat je allemaal al hebt. Zodra je een nieuwe prachtige release van je favoriete merk ziet vergeet je in 1 klap dat je al een collectie van duizenden euro’s en tientallen producten hebt.

 

Pas op: van make-up kopen word je arm

 

yass

*Hoe ik ga eindigen*

 

Maar make-up kopen is gewoon vet verslavend, dus blijf je kopen, ondanks je schrale budget. Eerst denk je, dan maar een weekje noodles eten. Maar het wordt vanzelf erger. Dan maar een maandje achterlopen met rekeningen betalen. Dan maar geen huur betalen. Maar wél make-up kopen. Dat is de kracht van verslaving. En ja, als het zo doorgaat wordt het onvermijdelijk: je komt op straat te staan. Dan maar op een bankje buiten slapen. Met je favoriete lipstick onder je dekentje. Misschien kan je een huisje bouwen van de lege make-up dozen.

 

Make-up is schadelijk voor uw omgeving

 

No Title

No Description

 

Als je denkt dat je make-up verslaving alleen effect op jezelf gaat hebben, heb je het mis. Na verloop van tijd moet ook je omgeving eraan geloven. Je hond zou zomaar opeens een proefkonijn kunnen worden. Arm dier. Houd je make-up op veilige afstand van kinderen en dieren.

 

Maar: make-up brengt ook blijdschap

 

No Title

No Description

 

En om deze smoes reden blijf je tóch je make-up verslaving voeden: je wordt er gewoon ongelooflijk blij van. Iedereen kent dat gevoel wel, wanneer je met een vol tasje nieuwe make-up de winkel uit loopt, of wanneer dat langverwachte pakketje EINDELIJK aan is gekomen en je die prachtige spullen in je klauwen hebt. Dat is nou pas echte blijdschap. Dat je een flink kredietlimiet voor je bankpas én creditcard aanvraagt om het allemaal te financieren is slechts een kleine bijkomstigheid. Je geluk is veel belangrijker.

 

Heb jij een lichtelijke make-up verslaving?