review jeffree star cosmetics androgyny eyeshadow palette

Jeffree Star Cosmetics ANDROGYNY palette | review & make-up look

Review | Jeffree Star Cosmetics Androgyny Eyeshadow Palette

 

Zodra dit palette uitkwam heb ik ‘m besteld. Sterker nog, zodra het palette bekend gemaakt werd wilde ik ‘m al hebben. Na een tijdje een ongeduldige zenuwpees te zijn geweest heb ik ‘m toch in m’n bezit: het Jeffree Star Cosmetics Androgyny palette! Dit is hoe die mij bevallen is. En ik had hoge verwachtingen.

 

review jeffree star cosmetics androgyny eyeshadow palette.

 

Beautybay verkoopt al een tijdje het merk Jeffree Star Cosmetics, dus daar heb ik het Androgyny palette ook gescoord. Voor €45 is ‘ie van jou. Geen verzendkosten of douanekosten, by the way. Ik heb iets langer dan een week gewacht, dat is me nog redelijk meegevallen.

De verpakking oogt op het eerste gezicht al tof. Niet dat mijn oordeel over het design van het palette heel objectief is, ik vond alles omtrent dit palette vanaf het begin al geweldig. Natuurlijk kijk ik wél wat kritischer naar de kwaliteit van het palette. Maar dat komt verder in het artikel.

Om het allemaal even beter te laten zien: de buitenkant en de binnenkant van het palette.

 

jeffree star cosmetics androgyny palette review

jeffree star cosmetics androgyny palette review

 

De buitenkant is een soort faux-slangenleer-print. Het voelt ook echt zo aan, er zit echt een soort nepleer om het palette heen. Er zit ook echt textuur in. Het is niet een sticker van een printje ofzo.

De ‘lijst’ van de spiegel die in het palette zit is wél een sticker. Eerlijk gezegd vind ik het verdomde lelijk, hoewel het op zich wel bij de rest van het design van het Androgyny palette past.

De kleuren zitten voor mijn smaak precies goed tussen neutraal en opvallend in. De opvallende kleuren zijn niet neon, maar een beetje earthy van ondertoon. Wat kan ik weer lekker zweverig over kleuren kletsen. ‘Poison’ en ‘Swallow’ zijn het meest opvallend. De namen zijn trouwens ook wel redelijk opvallend. De kleuren zijn in ieder geval helemaal mijn smaak. Maar hoe pakken die swatches uit?

 

jeffree star cosmetics androgyny palette swatches

 

Hier zijn ze dan! De swatches van het Jeffree Star Cosmetics Androgyny palette zien er op de foto netjes uit. De mosgroene kleur en de laatste kleur in het rijtje heb ik eigenlijk best wel vaak voor moeten vegen. Die komen niet in één keer mooi naar voren. Je kan ze nog wel opbouwen. Dat gezegd hebbende: de andere kleuren van het palette swatchten wél meteen fijn. Het zijn dus alleen die 2 kleurtjes die niet helemaal aan de verwachtingen voldoen.

En dan nu: lekker make-uppen en testen!

 

jeffree star cosmetics androgyny palette reviewjeffree star cosmetics androgyny palette review

 

Opeens 2 foto’s van de make-up look. Sorry, kon niet kiezen, op elke foto zie je de look weer een beetje anders. Langs m’n onderste wimperrand heb ik de 2 groene kleuren door elkaar heen gebruikt, vandaar dat het zo donkergroen lijkt. In m’n crease heb ik de oranje kleur gestopt en op het ooglid zit Fetish, de rood-achtige kleur met daaroverheen de 2 kleurtjes met metallic finish.

Met het aanbrengen werkte alle kleurtjes eigenlijk gewoon fijn! Nergens last van gehad of bij stil hoeven staan. Het palette heeft dus niet echt veel minpunten. Maar dat mag ook wel, voor de prijs. Het moet wél maar net je smaak zijn. Gelukkig zit dat bij mij wel goed.

 

Ben jij van plan het Androgyny palette van Jeffree Star Cosmetics aan te schaffen?