NYX cosmetics duo chromatic illuminating powder review

NYX Cosmetics Duo Chromatic Illuminating Powders | Review & look

Review | NYX Cosmetics Duo Chromatic Illuminating Powder

 

Hier heb ik nou écht naar uit zitten kijken: duochrome highlighters van een (semi) budget make-up merk! Anastasia Beverly Hills heeft het Moonchild palette, Kat von D kwam met het holografische highlighter palette, en zo zijn er nog wel wat meer high-end voorbeelden te noemen. Maar nu is NYX er met de Duo Chromatic Illuminating Powder! Ik laat 4 verschillende kleuren zien.

 

NYX cosmetics duo chromatic illuminating powder review

 

Misschien lijken de poedertjes op bovenstaande foto een beetje klein, in het echt vind ik ze eigenlijk best wel een gemiddeld formaat hebben, voor een highlighter. Het zijn dus highlighters met een duochrome effect! Een finish waar ik zelf een enorme fan van ben.

Hoewel een heleboel extra Douglas filialen sinds kort ook NYX in de schappen hebben staan, zijn deze highlighters daar nog niet te vinden. Wél zijn ze te vinden in de NYX winkel – voor de Nederlandertjes in Amsterdam. België heeft meer NYX filialen. Ze kosten trouwens een euro of 8 per stuk. Dat valt heel erg mee!

 

NYX cosmetics duo chromatic illuminating powder review

 

Op de Amerikaanse site van NYX cosmetics staan 5 kleuren van Duo Chromatic Illuminating Powder. Zoals je kan zien heb ik er 4 in mijn bezit. De kleuren die ik heb heten -van links naar rechts- Twilight Tint, Lavender Steel, Synthetica en Crushed Bloom.

Het duochrome effect van de NYX Duo Chromatic Illuminating Powder houdt in dat de kleuren vanuit verschillende hoeken een andere kleur lijken te hebben. Ondertussen moet het ook gewoon een oogverblindende highlighter zijn. Om dat duochrome effect beter te laten zien zijn de swatches dit keer een filmpje van een paar seconden.

De volgorde van de highlighters op het filmpje (links naar rechts): Synthetica, Twilight Tint, Crushed Bloom en Lavender Steel.

 

https://www.instagram.com/p/BRlqyShjksZ/?taken-by=matteshimmer

En volg me meteen even, als je dat leuk vindt. Vind ik zelf in ieder geval wél heel leuk. Schaamteloze zelfpromotie.

 

Na het swatchen wilde ik de Duo Chromatic Illuminating Powders het liefst direct op m’n gezicht vegen, maar ik heb er toch maar een make-up look bij gemaakt. Staat ook net wat leuker hé.

 

nyx duo chromatic higlighter review

 

In deze make-up look heb ik 3 van de 4 highlighters kunnen verwerken: Lavender Steel bovenop m’n jukbeenderen, Synthetica -de oranje highlighter- in m’n ooghoekjes en op m’n cupid’s bow kun je Twilight Tint zien.

Ja, ik ben heel royaal geweest met het aanbrengen, maar da’s ook wel zo handig als je een highlighter duidelijk op een foto wil laten zien. Wat mij betreft zijn ze geslaagd! Geen grove glitters, mooie opbouw en ze blijven netjes zitten. Een mooie koop en goedkoper alternatief voor highlighters met een gaaf, apart effect en in aparte kleuren! Twilight Tint heeft in het echt trouwens een reflectie die redelijk blauw is, dat je dat ook even weet.

Dus; ik ben blij! Ik werd al blij bij het horen van ‘Duochrome Highlighters’ en het gebruiken en testen van de Duo Chromatic Illuminating Powders heeft me alleen maar nog blijer gemaakt. Tof gedaan, NYX!

 

Ben jij ook fan van duochrome make-up?