Blogtips | Make your blog great again

Make your blog great again. Ondanks de commotie rondom de kersverse Amerikaanse president heb ik besloten om er inspiratie uit te halen. Als Trump zou bloggen, denk ik dat hij deze adviezen zou geven. Want zo wordt je blog. Absoluut fantastisch. Amazing.

 

donald-trump-1547274_960_720

 

Bouw een muur

Bouw een dikke muur aan plugins om Mexicanen spammers tegen te houden. Spammers en bots vervuilen je comments en kunnen zelfs je statistieken vervuilen. Die moet je buiten je blog houden. Bouw dus een dikke muur, en laat ze er zelf voor betalen. Ook al kosten plugins niet eens geld. Als je te lang wacht met het bouwen van een muur komen spammers en bots zelfs je baan innemen. Dus. Bescherm jezelf.

 

Maak gebruik van alternatieve feiten

Gebruik alternatieve feiten lekker als clickbait. Dik lekker je titel aan, vet dramatisch, zodat iedereen het wil lezen. Mensen houden van drama. Ik zag laatst weer een mooi voorbeeld van een blogje dat beweerde na een paar weken bestaan tienduizenden unieke bezoekers te hebben. Alternatief feit of niet, er ontstaat commotie en iedereen klikt erop. Blijkbaar maakt de waarheid niet zo uit. Geneer lekker klikkies. It’s gonna be great.

 

http://www.sgpj.nl/uploads/bestaand/decoratie/3809962_trump_jpegeff60af78d1ded9d62fcff68f84370ee.jpg

 

Your blog first

Houding en visie bepaalt alles. Jouw blog komt lekker voor. Stel je vooral niet coöperatief op.  Al die andere bloggers en lezers moeten het maar gewoon accepteren. Jouw blog komt eerst. Verspreid deze boodschap overal, baken je territorium lekker af.

Social media

Laat je op social media -en dan vooral op Twitter- inspireren door je 6-jarige neefje of buurjongen. Of laat die gewoon je social media beheren. Zeg gewoon wat je denkt, maakt niet uit of het beledigend kan zijn. Commotie = meer aandacht.

 

Laat je te donkere foundation en bronzer niet in de kast liggen

Feit: 100% van de huidige Amerikaanse presidenten oogt oranje. Zijn succes zal vast aan dit feit gerelateerd zijn. Hoe meer oranje je eruit ziet, des te hogere functie je in de maatschappij krijgt. Geldt vast ook voor je blog. Wees niet zuinig met te donkere foundation en bronzer.

 

Disclaimer: Matte & Shimmer is niet verantwoordelijk voor de gevolgen bij het opvolgen van deze tips.

 

Hoe maak jij je blog weer ‘great again’?