anastasia beverly hills eye shadow singles

De fijnste make-up producten voor een droge huid

Naast je huidverzorgingsproducten is het ook wel zo verstandig om je make-up producten af te stemmen op je huidtype. Ook om te voorkomen dat je make-up look je doet denken aan een vervellend gordeldier. Ik kan zelf ook wel eens last hebben van een slangenhuidje, dus vertel ik hier met welke make-up ik me hier tegen bewapen.

 

anastasia beverly hills eye shadow singles

 

Het begint met primer

Liefs een hydraterende primer. Als je ook nog eens last hebt van velletjes is het verstandig om te scrubben en af en toe te exfoliëren. Niet te veel, daar wordt het niet beter van. Maar, terug naar de make-up. Hydratatie blijft het sleutelwoord. Er zijn ook hydraterende spray-on primers, die vind ik zelf erg fijn.

Foundation

Dit is het moeilijkst. Bijna elke foundation droogt op als een Sahara vol oempa-loempa’s en oxideert als de malle. Vooral foundations met een matte finish verdraagt m’n huidje niet zo goed. Vaak is het als volgt: hoe vloeibaarder de foundation, hoe beter. Foundations met een radiant, glowy of dewy finish hebben bij mij de grootste kans van slagen. Het blijft een kwestie van proberen en kijken hoe het uitpakt. Momenteel is de L’oreal Infallible Pro-Glow foundation m’n favoriet.

Rustig aan met poeder

Vooral bij concealer is het toch belangrijk om poeder te gebruiken, anders keert je make-up zich vanzelf tegen je. Doe wél een beetje rustig aan met poeder en zoek er eentje die niet al te hard uitdroogt en matteert. Te veel poeder gaat zich hechten aan velletjes en droge plekjes, waardoor je make-up er ongelijk uitziet.

 

MAC extra dimension skinfinish beaming blush review

 

Crème producten

Oriënteer je eens op producten op een crème basis. Cream blush, cream contour, dat soort dingen. Omdat poeders zich ongelijk kunnen gaan hechten op droge plekjes (en ook niet enige vorm van vocht bevatten) staan crème producten uiteindelijk vaak iets mooier op een droge huid. Ja, ik weet dat cream producten soms lastiger aan te brengen zijn. Ik struggle er ook mee. Maar het staat uiteindelijk iets mooier en blijft ook wat beter zitten.

 

Een drupje olie

Als een matte liquid lipstick té droog zit, kun je er een druppeltje olie aan toevoegen. Dit heeft invloed op de formule, dus wees voorzichtig met hoe veel je erbij doet! Ik heb zelf een gortdroge liquid lipstick weer tot leven gewerkt met 2 druppeltjes jojoba olie. Hoe meer olie je erbij doet, hoe beter je lippen de lipstick gaan verdragen, maar als je er te veel bij doet droogt de lipstick niet meer volledig matte op. Dosering is dus belangrijk.

 

Heb jij nog een tip of een vraag over make-up voor een droge huid?