DIY roos highlighter zelf maken

DIY | Maak je eigen roos highlighter!

DIY | Hoe maak je zelf een roos highlighter

 

De Parisian Rose highlighter van Lancôme heeft menig hartjes veroverd, zo ook de mijne. Daar hangt een flink prijskaartje aan, en daarnaast was de algemene tevredenheid over de pigmentatie ook niet grandioos. Dus hé, dan maak ik m’n eigen! Stukken goedkoper en net zo mooi. Ik laat zien hoe je ook je eigen roos highlighter kan maken.

 

DIY roos highlighter zelf maken

 

Zo is de mijne eruit komen te zien. Pretty, al zeg ik het zelf. Dit artikel gaat niet zo lang worden, want eigenlijk is het super simpel. Elke halve worst met handen en een paar euro kan dit maken.

Wat heb je nodig om een roos highlighter te maken?

 • Een kunstroos
 • Een rond plat doosje of blikje (met deksel)
 • Losse poeder highlighter in gewenste kleur
 • Versiering voor de verpakking

Zelf heb ik alle benodigdheden bij de Action gehaald. Behalve de losse highlighter, die heb ik van Meraki Cosmetics. Zorg dat de roos niet te klein of te groot voor je bakje of doosje is. Het is ook belangrijk dat het dekseltje goed op het doosje of blikje past! Om de highlighter goed over de roos te verspreiden schud je het namelijk. Als het niet goed afgesloten is vliegt alles in het rond.

Tip: Xenos heeft kale ronde doosjes in verschillende maten. Daar kan je dus een kale variant kopen en hoef je dus niet aan te kloten met een blikje snoep. Maar het kan allemaal.

 

DIY roos highlighter zelf maken

 

Hoe heb ik deze roos highlighter gemaakt?

 1. Het blikje dat ik heb gebruikt is van de Action. Normaal zit er ranzig snoep in, dat heb ik meteen weggeflikkerd. Even schoon gemaakt. De roos is ook van de Action, komt uit een verpakking van 4.
 2. De roos in het bakje gedaan.
 3. Het bakje versieren. Dit heeft me het grootste gedeelte van de tijd gekost. Ik wilde namelijk per sé pareltjes op de bovenkant. En een schelpje vond ik daar wel leuk bij staan. Ik heb eerst de rand van het dekseltje afgeplakt met glitter-washi-tape.
 4. Daarna heb ik één voor één al die tijdrovende pareltjes en het schelpje erop geplakt.
 5. Ten slotte heb ik ongeveer een kwart van m’n Meraki losse poeder highlighter over het roosje gegoten.
 6. Dekseltje erop. Schudden maar.
 7. Voilá, je hebt een roos highlighter.

 

DIY roos highlighter zelf maken

Nog een laatste blik op hoe de mijne geworden is.

Hoe veel werk het is hangt dus vooral af van hoe je de verpakking wilt versieren! De rest is lekker eenvoudig. Deze trofee heeft nu een mooi plekje in m’n make-up verzameling.

 

Lijkt het jou wat om zelf een roos highlighter te maken?