hoe draag je zwarte lippenstift

Tips | Hoe draag je zwarte lipstick?

Tips | Hoe draag je zwarte lippenstift?

 

Zwarte lipstick. Het is voor de meesten weer eens iets anders, en een uitdaging om te combineren. Zelf ben ik niet bang voor een apart kleurtje, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Tenminste, dat denken mensen snel over zichzelf. Tuurlijk kan je die zwarte lippenstift rocken! Daar help ik een handje bij.

 

zwarte lipstick hoe dragen

Dit is Friday (Ultra Matte) van Colourpop.

 

Oké, toen ik voor het eerst een zwarte lipstick op deed zat ik ook wel even in de spiegel te kijken: dit is wel heel zwart. Maar ook best wel vet. Dus gewoon doorgaan met aanbrengen. Want dat is wel een puntje: doordat zwart de donkerste kleur is die je kan vinden zie je ook het snelst foutjes. Wees dus voorzichtig met aanbrengen. Gebruik eventueel een zwart oogpotlood als lipliner.

 

Zwarte lipstick combineren met een ooglook

In dit artikel heb ik 2 ideetjes voor je om een zwarte lipstick met de rest van je make-up te combineren:
Combineer je zwarte lippenstift met een fel gekleurde ooglook. Eeeeek, nóg opvallender? Geloof me, dit balanceert elkaar nog wel redelijk uit. Zwart is een hele donkere maar neutrale kleur. De felle ooglook brengt weer wat leven in de brouwerij. Je hoeft trouwens niet je héle ooglook felgekleurd te maken. Een leuk opvallend kleurtje in je crease of langs je onderste wimperrand is voldoende. Ik vind dat het elkaar wel mooi complimenteert.

Het andere ideetje ligt wat meer voor de hand: combineer je zwarte lipstick met een zachte ooglook. In nude kleurtjes, misschien met een rosé of bronstintje erbij. Zo blijft de lipstick de echte eye-catcher. Als je de rest van je look neutraal houdt kun je je zwarte lipstick ook nog op een andere manier pimpen.

 

hoe draag je zwarte lippenstift

 

Pimp je zwarte lipstick

Op de bovenstaande foto heb ik over de zwarte lippenstift een zwart/donkergroene oogschaduw van Colourpop gebruikt. De cream-to-powder formule werkt namelijk best fijn over lipsticks heen. Je kan je zwarte lippenstift dus ook nog pimpen met een oogschaduw met glitters, of gewoon met een lip topper. Een holografische/duochrome oogschaduw of een highlighter geeft ook een indrukwekkend effect! Serieus, ik moet er nog steeds van bijkomen, zo mooi. Alsof er een make-up engeltje je kusjes heeft gegeven.

 

Heb jij wel eens een zwarte lippenstift gedragen?