high end make-up

Raffles | Mini make-up loterij!

Als je de staatsloterij niet gewonnen hebt kun je ook nog meedoen aan een wat kleinschaliger spelletje: een make-up raffle! Het is best simpel, goedkoop en de prijzen zijn mooi. Heb je er wel eens eerder van gehoord?

 

makeup porn

 

Deze mini make-up loterijtjes heten raffles. Het werkt heel simpel: er zijn meestal 10-30 plekjes oftewel lootjes van €1-3. Je kiest zelf hoe veel lootjes per raffle je koopt. Hoe meer lootjes, des te meer kans om te winnen. Meer lootjes kosten uiteraard ook meer euries, dus het ligt er maar aan wat je zelf wilt. Er wordt dan een random nummer getrokken (d.m.v. een random number generator) en het winnende plekje wint de make-up prijs.

Ik doe al een tijdje af en toe mee met deze raffles en heb laatst toevallig het Moonchild palette van Anastasia Beverly Hills gewonnen! Best wel gave prijs. Ik denk dat daar ook nog wel een review van op m’n blogje komt.

Als je wat make-up hebt waar je vanaf wilt (liefst nieuw of weinig gebruikt) kun je zelf ook een raffle organiseren. Het aantal plekjes en de prijs per plekje is afhankelijk van de waarde van het product. De totale opbrengst dekt de kostprijs en verzendkosten, het is niet de bedoeling dat je €50 winst gaat maken. Als het niet al te gek is mag je er wel wat winst op maken, maar het moet niet de pan uit rijzen. Allemaal lief voor elkaar zijn, het is ook gewoon voor de gezelligheid.

 

make-up porn

 

Deze gezellige make-up loterijtjes kun je in de Facebook Make-up Raffle groep vinden. Voor budget raffles is er ook een aparte groep. De prijzen voor een lootje liggen hier lager en de prijzen zijn vaak (semi-)budget producten.

Pas op, het kan wel een beetje verslavend zijn. Ik weet niet of ik veel lezers onder de 18 heb, maar het blijft wel een vorm van gokken, ook al gaat het niet over grote bedragen. Voor iedereen geldt: wees voorzichtig met je geld. Zelf vind ik het gewoon leuk om af en toe mee te doen. Spannend om zo’n mooi make-up product te kunnen winnen!

 

Was jij al bekend met make-up raffles? Heb je al eens meegedaan?