Waarom je contouren beter in 2016 kan laten

Contouren, het is me wat. Je kan je gezicht er optisch meer vorm mee geven en het is helemaal de hype van het jaar geweest. Nu vind ik het wel weer mooi geweest met het contouren. Waarom?

 

img_12409

 

Contouren is moeilijk

Contouren wordt vaak onderschat. Ten eerste is de goede contour-kleur vinden net zo lastig als het vinden van de juiste foundation tint: het moet niet te warm van kleur zijn, anders wordt het een beetje raar. Een kleur die te koel of te donker is staat heel hard op je gezicht. Je moet de juiste vorm van je gezicht vinden, daarin meegaan, niet te heftig aanzetten, goed blenden, en ga zo maar door. Het is geen eitje.

 

Wat is die streep op je wang?

Contouren heeft op foto’s vaak een mooier effect dan in het echte leven. Foto’s zijn namelijk plat, en juist dan geeft contouren een meer optische illusie van vorm. In het echt zijn we al mensen in 3D enzo. Als iemand van de zijkant tegen je bakkes aankijkt zie je al snel gewoon een streep of veeg zitten. Het heeft dan in ieder geval minder toegevoegde waarde. Als je het tóch aandurft, blend dan in ieder geval lekker veel. Te veel blenden bestaat niet.

 

http://cdn.teen.com/wp-content/uploads/2014/11/highlighting-contouring-hacks-tips-tricks-how-to-guide-picturesw.jpg

 

Wat dan wel?

Ik ga zelf liever voor een subtiele bronzer dan een scherpe contour. Een beetje bronzer kan namelijk ook al veel voor je gezicht doen. Soms durf ik het zelfs aan om een beetje blush op te doen. Andere dagen ben ik bang voor een Pipo de Clown look, dan laat ik de blushkwast liggen. Voor een wat frissere look of een glitterparade kan je wel lekker highlighten. Als ik moet kiezen loop ik toch liever met een vette veeg glitters rond dan met een bruine veeg op m’n wang.

*Uiteindelijk moet je lekker doen wat je zelf wilt! Make-up draait vooral om wat je zelf mooi vindt!*

 

Vind je contouren ook een beetje afgeleefd of ga je er nog volop voor?