Achter het scherm | Kerst foto’s!

Normaal is Achter het scherm op vrijdag, maar met de feestdagen is m’n hele blogschema in de war. Vandaag leek me de ideale dag om een Kerstverslagje te doen. Om daar nou per sé tot vrijdag voor te wachten vond ik ook weer zoiets.

Dit artikel schrijvende ben ik dik, moe, voldaan en heb ik geen zin om dingen te doen. Ik kan nog net dit artikeltje uit m’n ziel knijpen. Het was een goede Kerst.

 

Kerstavond

De middag voor Kerstavond ben ik gezellig naar m’n moeder, stiefvader en broertje en zusje geweest. M’n moeder is een fanatieke religieuze en zij leidt het kerkkoor waar m’n broertje en zusje ook in zitten. Voor Kerst was er een speciaal programmaatje, waar m’n broertje en zusje ook in hebben gezongen. Nadat ik hun heb gepest door de hele tijd als een groupie foto’s te maken was er ook nog eens heel wat lekkers te eten. Later op de avond ben ik samen met m’n vriend naar m’n omaatje gegaan, die ik geïntroduceerd heb in de wereld van Snapchat filters. Prachtig.

 

img_4436 img_4441

 

1e Kerstdag

We waren er de vorige avond al heen gegaan, dus op 1e Kerstdag werd ik wakker in het huis van omi. Begin van de middag kwam de rest van de familie, en we konden al meteen gaan tafelen. Ik word er altijd heel erg blij van om m’n familie te zien! Van m’n vader/oma’s kant is het niet een heel grote familie en we zijn ook heel hecht. Als Kerstvoedsel begon het met 2 taarten en vervolgens werd er vanaf 2 uur s’middags al aan de lopende band gangen BBQ vlees geserveerd. Pulled pork, gehakballetjes in bacon gewikkeld, een dikke beenham en ga zo maar verder. Maar er stond nog een 2e Kerstdiner op het menu: rond een uur of 6/7 reden we weer  terug naar huis, om nog bij het Kerstdiner van familie van m’n vriend aan te schuiven.

 

img_4470  img_4465

 

Zo voelde ik me dus ongeveer na het tweede diner. Kijk even goed naar het gezicht van die vent op het plaatje, neem het in je op. Analyseer en voel mee.

 

img_4438

 

2e Kerstdag

Die was eigenlijk een stuk rustiger. Ik kreeg nog wat cadeautjes van m’n vriend, heb weer anderhalf uur aan m’n make-up besteed, en vervolgens zijn we met een relatief klein clubje schoonfamilie gaan eten. Gezellig! Wederom heb ik me weer volgepropt alsof er geen morgen was. De cadeautjes waren trouwens een Victoria’s Secret Body Mist en 6 dozen Milka Snowballs. Hij kent me goed.

 

img_4477 img_4476

 

Hier liepen we onderweg langs. Haarlem is pretty!

 

img_4479

 

Conclusie: veel gegeten, veel liefde en veel gezelligheid. Het zijn weer mooie dagen geweest. Nu even uitbuiken en op naar oud & nieuw!

 

Hoe is jouw Kerst geweest?