Achter het scherm | School & angststoornis update

Het is weer tijd voor een persoonlijk artikeltje op de vrijdag. In plaats van een beetje geklets wilde ik jullie dit keer weer een update geven van hoe het écht allemaal gaat, met onder andere school. Ik heb namelijk eindelijk alle resultaten van de eerste periode binnen.

 

i heart makeup unicorns heart review

 

Het is echt al meer dan een maand geleden dat ik alle tentamens heb gemaakt en alle deadlines heb gehad. Stressvol! Vooral op de dagen dat ik tentamens moest maken kon je me wel aan een beademingsapparaat leggen, helemaal kapot van de spanning. Gelukkig heb ik door m’n leven heen geleerd om zelfs nog dingen te kunnen lezen en op te schrijven terwijl ik bijna neer aan het gaan ben, dus heb toch maar mooi die toetsjes ingevuld.

Toen wilde ik de cijfers. Maar op sommige cijfers mocht ik uiteindelijk dus wel een maand gaan wachten. Zo veel geduld heb ik niet, mensen. Maar ja, veel keuze had ik ook niet. Dan maar de digitale cijferlijst elk uur van de dag bekijken.

In mijn geval heeft hard werk gelukkig geloond, want ik heb alle vakken in één keer gehaald. Yaaaay! Meteen een slagroomtaart gekocht. En het hele ding in een dag opgegeten. Serieus. M’n laagste cijfer was een 6, voor een stom presentatie-achtig-vak. Als je iemand bent die zenuwachtig wordt van presenteren: gooi er een angststoornis en wat paniekaanvallen bovenop. Niet te doen man. Maar ik heb me er doorheen geslagen.

M’n hoogste cijfer was een 8,7, voor marketing nota bene. Nog nooit eerder zo’n vak gehad (want ik deed op de middelbare school lekker C&M zonder wiskunde; het pretpakket) en toch een mooi cijfertje binnengesleept. Ik wacht nog steeds op m’n gouden medaille.

 

img_14775

Ik heb nu echt te veel van dit soort foto’s. Maar oké, duimpje voor mezelf. Ik heb er trouwens nog meer.

Dus, nu is er een nieuwe periode van start gegaan, zou de stress nu minder zijn? Nee. Ik heb alweer 920930 deadlines. Voor na de kerstvakantie, uiteraard. Want ALLE deadlines worden altijd VLAK NA de vakantie gepland. ZODAT JE NOOIT ÉCHT VAKANTIE HEBT. Dus, over 4 jaar heb ik misschien weer een keer rust.

Alle gekkigheid en frustratie op een stokje, gaat het wel echt even wat minder met de angstproblematiek. Ik merk dat ik echt even toe ben aan rust en spanning zich enorm opstapelt, waardoor ik door de kleinste teleurstelling al uit m’n slof schiet en bij wijze van spreke gillend naar huis wil rennen. Sommige dingen lukken daardoor soms even niet. Ik moet gewoon even relaxen. Maar hoe doe je dat ook alweer?

 

Wat vind jij een goede manier om even helemaal te ontspannen?