aliexpress beautyblender

AliExpress Beautyblender (€4) vs. originele Beautyblender (€20)!

AliExpress Beautyblender vs. originele Beautyblender

Toen m’n échte Beautyblender binnenkwam was ik eigenlijk alweer vergeten dat ik er ook eentje van €4 via AliExpress had besteld. Ze zien er hetzelfde uit, maar voelen en werken ze ook hetzelfde? Daar was ik zelf ook wel benieuwd naar, want het prijsverschil is in ieder geval wél groot.

 

aliexpress beautyblender

 

Links is de originele Beautyblender, en rechts is de Beautyblender van AliExpress. Ze hebben dezelfde kleur, dezelfde vorm en zitten allebei in hetzelfde doosje met hetzelfde boekje. Die AliExpress na-apers kunnen er wat van, want ze lijken in ieder geval wél enorm op elkaar.

Op alle foto’s zijn de Beautyblenders vochtig. Ik vond het zo lelijk staan als ze vies waren en heb ze dus voor het maken van de foto’s schoongemaakt. Het duurt dan weer erg lang voordat zo’n sponsje droog is, dus de foto’s zijn van vochtige Beautyblenders.

 

beautyblender aliexpress dupe review

 

Ik kan wel vertellen hoe ze aanvoelen. Als ze allebei droog zijn, en je knijpt erin, voelt de echte Beautyblender zachter en de AliExpress Beautyblender iets ‘harder’. Hij knijpt iets minder makkelijk.

Als ze nat zijn verandert er van alles: dan worden ze echt bijna even zacht. Ik heb m’n vriend ook nog even in m’n eitjes laten knijpen, en die merkte helemaal geen verschil. Als ze vochtig zijn, zijn ze dus 95-100% even zacht. En da’s wat mij betreft ook belangrijker, want je gebruikt ze wanneer ze vochtig zijn.

Of je er nou in knijpt, je foundation ermee aanbrengt en blendt of met je concealer bezig bent: zolang ze vochtig zijn merk je geen verschil.

 

aliexpress beautyblender review vs

Weer links de originele Beautyblender en rechts de AliExpress Beautyblender, beiden vochtig.

 

Als je ze naast elkaar houdt zie je 2 kleine verschillen: de originele Beautyblender heeft een scherper puntje, en de AliExpress Beautyblender wordt een iets molliger eitje dan de originele, wanneer ‘ie vochtig is.

Conclusie: als je echt zoekt zijn er wel wat verschillen te vinden, maar eigenlijk geen verschillen die relevant zijn voor het gebruik. Als je eenmaal met je make-up bezig bent merk je geen verschil tussen deze Beautyblenders. Het grootste verschil is eigenlijk gewoon de prijs.

Het zou wél kunnen dat een originele Beautyblender langer meegaat. Ik heb ze natuurlijk nog maar een paar keer kunnen vergelijken, dus weet niet hoe lang ze beiden meegaan.

 

Heb jij een echte Beautyblender of gebruik je een dupe?