tips snel witte tanden hoe

Tips | 3x snel wittere tanden

Hoe krijg je snel witte of wittere tanden?

 

Als je voor de kerst met een wit gebit aan tafel wilt zitten, of als je gewoon niet helemaal tevreden bent en wittere tanden wilt: vandaag ga ik het hebben over een paar opties en manieren waarmee je op tijd voor de feestdagen een witter gebit kan showen. Tanden bleken hoeft niet per sé duur te zijn of lang te duren.

 

tips snel witte tanden hoe

Ik lach nooit op foto’s, hier wel een beetje. Vind m’n fietsenrekje wel oké, hoewel ik wel eens m’n tandjes in de bleek heb gezet.

 

Tanden laten bleken

Je kan natuurlijk je tanden gewoon laten bleken. Zo’n behandeling duurt iets langer of korter dan een uur, en daarna zijn je tandjes een groot aantal tinten witter. Hoeveel witter ligt aan het pakket dat je neemt. Ik raad je aan om sowieso niet de goedkoopste te nemen, dat doet meestal erg weinig en het resultaat trekt ook snel weer weg. De goedkoopste pakketten zijn vaak vooral als lokkertje voor de praktijk, niet omdat die de beste resultaten opleveren.

Je tanden laten bleken kun je laten doen bij tenten als WIT of The White Smile Company.

 

Zelf snel je tanden bleken

Er zijn verschillende manieren waarop je ook zelf je tanden kunt bleken en witter kan krijgen. Crest Whitestrips heb ik zelf wel eens gehad. Omdat ik toen nog geen blog had heb ik geen voor en na foto’s gemaakt … maar het heeft m’n tandjes wél echt geholpen. Dit is naar mijn idee de beste combinatie van goedkoop je tanden bleken, geen pijn of ongemakken en je kan het lekker zelf doen. Je moet voor een aantal dagen achter elkaar, tussen de 10 en 20 volgens mij, elke dag voor 10-30 minuten (afhankelijk van welke set je hebt) zo’n strip op je tanden plakken. Zo’n strip voelt als een plakbandje met een beetje gel erop. Niet iets waar je per sé op zit te wachten, maar veel minder ongemakkelijk dan hele bitjes en dergelijke.

 

hoe krijg je snel goedkoop wittere tanden

 

 

Ik heb ook veel tips gehoord over oil pulling, whitening tandpasta’s en meer tot aan je tanden poetsen met houtskool. Misschien werkt het voor een aantal mensen, maar voor mij hebben dit soort dingen nooit veel gedaan. In ieder geval niet een merkbaar verschil. Het zal misschien op de lange termijn 1 of 2 tinten schelen, maar als je echt wittere tanden wil, en snel ook, dan zal je een andere methode moeten gebruiken.

 

Je tanden wit verven?

Vind je bleken toch eng of ben je bang dat het je tanden beschadigt? Dan kun je ook een soort tandenlak gebruiken. Met dit spulletje –dit is de enige winkel waar ik het nog op voorraad kon vinden- kan je als het ware je tanden lakken. Je doet er een witter kleurtje overheen, en dat blijft dan ongeveer een dag zo. Er zit geen bleek of iets in die trant in, dus je tanden worden niet aangetast.

Het merk pearldrops heeft ook andere producten waar je je tanden witter mee zou kunnen krijgen, ik heb daar geen ervaring mee. Het is wel zo dat in Nederland (EU) regelgeving ervoor zorgt dat er sowieso niet té veel bleek in tandpasta en dat soort producten zit. Aan de ene kant is dat veiliger, aan de andere kant kunnen producten daardoor ook niet héél krachtig worden gemaakt.

 

Zou jij wel iets wittere tanden willen of ben je tevreden?