Urban Decay Full Spectrum review

Achter het scherm | Wat ik in m’n eerste blogjaar heb bereikt

1 december is het zo ver: dan bestaat m’n blog precies 1 jaar. De eerste verjaardag van m’n baby die Matte & Shimmer heet! Ik had nooit verwacht of kunnen voorspellen dat het zo zou gaan lopen. Een vreugdetraantje wegpinkend blik ik in dit artikel terug.

 

Urban Decay Full Spectrum review

Deze foto is pas een paar weken oud. Toch vind ik dit de mooiste foto van mezelf & een make-up look die ik tot nu toe heb gemaakt.

 

Het begon allemaal met m’n eerste artikel, geplaatst op 1 december 2015. Een artikel over cadeautips voor ‘lastige’ mensen (qua cadeautjes dan). Het artikel heeft niet eens plaatjes. Toch kreeg ik al wél meteen een handjevol comments. Dat vond ik een leuke start!

Als blogbeginnertje had ik een hoopvol doel gesteld: ik zou het geweldig vinden om na een jaar bloggen 100 volgers te kunnen halen. Ik wilde mezelf geen verplichtingen geven, daarom was het ook meer een hoopvol doel. Het moést niet, maar ik zou het wel heel leuk vinden. 100 mensen, dat zijn er nogal wat.

Er kwamen daarna een paar reviews en wat andere artikeltjes. Als make-up liefhebber wilde ik ook make-up looks gaan maken. Ik vond het toen een beetje eng om te plaatsen, omdat ik nog niet heel veel geoefend had, maar hier is m’n eerste make-up look. Leuk om op terug te blikken, want ik zie zelf veel verbetering. Niet alleen in make-up, ook in de kwaliteit van m’n foto’s. Al heel snel was ik m’n hoopvolle doel van 100 volgers voorbij geschoten. En dat blijft ook groeien.

 

IMG_1772 (2)

Eerste make-up look op het blogje, 16 december 2015.

Ik bleef dus lekker blogartikeltjes, reviews & make-up looks maken. Dat dat best goed ging begon ik steeds meer aan m’n bezoekersaantallen te zien. Na zo’n 2-3 maandjes kreeg ik m’n eerste samenwerkingen aangeboden.

Wat echt als een baksteen in m’n geheugen gegrift staat: toen ik voor Boozyshop -nóg een paar maandjes later- een review mocht maken. M’n artikel werd zelfs door ze gedeeld! Dat was voor mij, vooral toen, echt groots. Ik was echt extreem onder de indruk. M’n bezoekersaantallen schoten die dag ook omhoog. Ja, die dag heb ik een vreugdedansje gedaan.

M’n blog is maar blijven groeien. Elke maand dacht ik weer: dit kan nooit zo door blijven groeien. Ergens gaat die groei een keer stoppen of stagneren. En de maand erna, weer meer bezoekers.

 

IMG_8277

Een van de eerste make-up looks, gefotografeerd met nieuwe ringlamp & camera, juni 2016.

 

Toen kwam de ringlamp! Afgelopen zomer, in juni. Het ging goed met m’n blog, ik vond het nog steeds geweldig leuk, de leuke reacties en volgers bleven maar komen en m’n make-up skills ontwikkelden zich ook. Toen heb ik besloten dat ik een investering in kwaliteit ging maken. Ik heb toen een godsvergeten fortuin uitgegeven aan een nieuwe camera, ringlamp en statieven. Maar het was de moeite en portemonneepijn waard!

Rond de zomer heb ik één maand gehad dat ik ietsje minder bezoekers had dan de maand ervoor. Toen dacht ik; nu zal ik het groeiplafond wel bereikt hebben. Niet dat ik dat erg vond; 5000-6000 unieke bezoekers per maand vind ik al heel wat. En als je je bedenkt dat m’n eerste doel 100 volgers na een jaar was al helemaal; daar zat ik al ver overheen. Ik had niet verwacht dat het nog verder zou groeien.

 

img_12306

 

En ik had al HELEMAAL niet verwacht dat ik, nog vóór m’n 1 jarig bestaan, 10.000 unieke bezoekers in een maand zou halen. Zó veel mensen die naar m’n blogje kijken? Blijkbaar wel! Hallelujah.

Inmiddels heb ik 398109031 euro aan make-up uitgegeven, enorm veel leuke samenwerkingen gehad, een paar advertorials gedaan, naar een aantal leuke persevents geweest en allemaal mooie spulletjes ontvangen.

1300 volgers op Instagram, 750+ Facebook likes, 550+ Bloglovin’ volgers, 316 artikelen geschreven, en daarop in totaal 12.000 reacties gekregen. Toen ik het totale reacties-aantal op ging zoeken kreeg ik trouwens ook even een hartverzakking. Van al die 12.000 reacties -want ja, ik heb ze allemaal gelezen!- heb ik nog geen één nare of gemene reactie gehad. Ook wel iets speciaals, als je je bedenkt hoe hard mensen via internet soms kunnen zijn.

 

glitter shine make-up

Nog een reviewtje waar ik trots op ben.

 

Naast al dat gelul over getalletjes wil ik ook nog even kwijt dat ik gewoon enorm blij ben met hoe lief en hartverwarmend iedereen altijd naar mij en m’n blog toe is geweest. Ik doe dit echt voor m’n plezier! Om lezers te kunnen vermaken, tips te kunnen geven, en (elkaar) te kunnen helpen. Sorry als sommige artikelen je financieel de vernieling in hebben geholpen. Misschien een schrale troost: ik heb ook een fortuin aan al die mooie make-up uitgegeven.

Nog steeds vind ik het ongelooflijk hoe snel het allemaal is gegaan en hoe veel moois ik hieruit heb kunnen halen, in heel veel opzichten.

En om m’n 1-jarig bestaan te vieren komt er 1 december natuurlijk een mooie winactie! Ik verklap alvast een beetje: er komt 1 prachtige hoofdprijs en wel 20 schattige troostprijsjes. Ik wilde per sé een keertje aan veel meer mensen iets weg kunnen geven.

Dus nogmaals: alle lieve volgers, lezers, medebloggers, reageerders, leuke samenwerkingen en iedereen die hier een keer een kijkje genomen heeft: ontzettend bedankt!

 

 

Wanneer heb jij voor het eerst op Matte & Shimmer gekeken?