budget makkelijke kerst make-up look 2016

Budget & makkelijke kerst make-up look

Budget/drogisterij & makkelijke kerst make-up look 2016

 

Sint is het land nog niet uit, maar Kerst komt steeds dichterbij! Meestal gebruik ik voor make-up looks graag high-end producten, dit keer wilde ik eens een budgetvriendelijke look maken. De feestdagen zijn al prijzig genoeg. Ook handig als je niet zo veel tijd hebt; deze look is niet ingewikkeld.

 

budget makkelijke kerst make-up look 2016

 

In deze make-up look zijn 3 budget make-up producten de ster: een Chocolate palette van I Heart Makeup, The Glow Must Go On van Essence en de Limited Edition MUA Luxe Metallic Liquid Lip. Een speciaal kerstkleurtje!

Het enige niet-budget product dat ik voor deze look heb gebruikt zijn m’n nepwimpers, die zijn van Annytude. Ik wilde eigenlijk een setje van AliExpress gebruiken, maar ik was ze opeens kwijt. Ik denk dat ze in m’n make-up collectie zijn gaan zwemmen en te diep gedoken hebben. Als je alsnog betaalbare en makkelijk verkrijgbare wimpers zoekt, heeft Eyelure mooie setjes. AliExpress is ook heel goedkoop, maar ik vrees dat dat niet meer op tijd voor Kerst binnenkomt.

 

kerst 2016 make-up look

 

Als je deze look na wilt maken kun je wat wenkbrauwen, foundation en concealer betreft je gewone routine aanhouden. Als je daar nog tips voor wilt, kun je verder kijken op m’n blog of een vraag achterlaten in de comments.

Als highlighter heb ik de highlighter uit het The Glow Must Go On palette gebruikt. Een highlighter die wit lijkt en in een prachtige honing-gouden kleur verandert wanneer je ‘m uitveegt. Ik heb deze highlighter ook in m’n ooghoekjes gebruikt. Echt prachtig, en staat mooi bij de gouden glittertjes in de lipstick.

Gouden glittertjes? Yes! Die zitten in de Limited Edition MUA Luxe Metallic Liquid Lipstick, die ik voor deze look heb gedragen. Deze lipstick kun je in december gratis krijgen bij Kruidvat, als je een (MUA) aankoop van minstens €8 doet. Dit is wel echt een perfecte kerstkleur.

Hij droogt trouwens niet matte op, dus met een lipliner eronder blijft ‘ie beter en mooier zitten. Maar als je je met Kerst net zo erg volpropt als ik, zal geen enkele lipstick deze veldslag overleven.

 

kerst 2016 makkelijke budget make-up look

 

De ooglook heb ik ook expres makkelijk gehouden! Misschien dat de eyeliner even oefenen is, maar die kun je ook vervangen voor een oogpotloodje of gewoon weglaten. Het is heel simpel: gebruik een gouden oogschaduw (kan ook een crème oogschaduw zijn) en breng die aan op je bewegend ooglid. In de crease (vouw van je ooglid) bouw je een middenbruine kleur op. Wel blenden!

Als je graag langs je onderste wimperrand ook een kleurtje hebt zitten, kun je daar ook weer een beetje van de middenbruine kleur aanbrengen. Maak het geheel af met wat wimpers, mascara en/of eyeliner, en dan ben je helemaal klaar om te shinen met kerst.

 

Wil jij een makkelijke of een meer toegewijde make-up look gaan dragen voor kerst?