Urban Decay Full Spectrum review

Achter het scherm | Bloglife crisis

Bloglife crisis

Achter het scherm, tijd om weer schaamteloos over mezelf te kletsen. Hoewel ik bloggen helemaal geweldig vind, is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat ligt niet aan het bloggen of de blogwereld, hoor. Da’s misschien wel een tikkeltje m’n eigen schuld. In ieder geval: hoe moet het nu verder met m’n blogbaby?

 

Urban Decay Full Spectrum review

 

Wat is er aan de hand en hoezo ga ik nu weer over bloggen zeiken? Het is eigenlijk een beetje m’n eigen schuld. Of, nouja, het ligt in ieder geval niet aan bloggen zelf.

M’n bezoekersaantallen groeien, ik krijg leuke reacties, het aantal volgers zit groei in. Daar ligt het allemaal niet aan. Het ligt meer aan het gevoel dat ik over m’n eigen blog heb. Ik probeer in m’n artikelen altijd een goede balans te vinden tussen een onderwerp dat ik leuk vind, een artikel waarvan ik denk/hoop dat het anderen aanspreekt en een entertainend of informatief element. Zodat je aan het einde niet denkt: ‘ik wil die 5 minuten van m’n leven terug.’

 

De laatste tijd vind ik het steeds lastiger om die balans te vinden, op de een of andere manier. Hoewel ik m’n best doe voelt het een beetje alsof m’n artikelen soms een beetje saai zijn. Of dat het weinig mensen interesseert. Ik zou heel graag weer een frisse blik terug krijgen. Misschien ligt het aan m’n eigen gevoel. Wie weet denk ik er gewoon te veel over na. En misschien is het wel gewoon echt zo. Alle feedback is welkom!

 

zelf nepnagels lang mooi maken zetten

 

Want als ik er echt over nadenk, is er eigenlijk iets raars: ik ben, nu ik veel meer bereikt heb dan toen ik begon, minder tevreden met m’n blog dan ik een tijd terug was. Dat is gek, hé? Ik kraak m’n brein tot er een barst in m’n schedel zit, maar ik kan niet zo goed bedenken waar die ontevredenheid vandaan komt.

En dan is er nog iets: ik studeer. Dat betekent dus dat ik niet 20 uur per week kan besteden aan reacties achterlaten bij andere blogs en ze lezen. Dat vind ik zo jammer! Misschien dat het daardoor een beetje voelt alsof ik minder ‘diep’ in de blogwereld zit. Hmm.

Dus ja, eigenlijk voel ik me gewoon een beetje ontevreden. Misschien heeft het ook wel te maken met (over)vermoeidheid en de gradatie ‘chagrijnige doosheid’ die daarbij komt kijken.

Hoewel ik het niet precies weet, ga ik wel m’n best doen om weer meer positieve energie uit bloggen te halen, en om weer frisse, nieuwe, leuke en interessante artikelen te maken. Niet dat ik nu niet m’n best doe, maar we gaan op zoek naar de frisse blik.

 

Bloggers: hoe vind jij je ‘frisse blik’ terug? Lezers: zijn de artikelen op Matte & Shimmer nog een beetje te hachelen?