zelf nepnagels lang mooi maken zetten

Budget DIY | Mooie, lange nepnagels

Budget DIY | Mooie, lange nepnagels

Nou ja, hoeft niet per sé lang, hoe je het zelf maar wilt! Gel of acryl is niet eens nodig. Je kan het gewoon lekker zelf doen, en ook nog eens budgetvriendelijk.

 

img_2070-2

 

Mijn eigen nagels kunnen heel lang groeien, maar breken ook snel weer af. Na een lange nagel-groei-en-afbreek-cyclus was ik er toch een beetje klaar mee: ik had wel zin in mooie nepnagels! Acryl- en gelnagels zijn vaak heel mooi, maar je moet elke keer naar zo’n salon of styliste, ze groeien snel uit, dan moet je het weer in laten vullen, en voor een arme student als ik is dat toch een smak geld.

Na wat research en hulp van schatjes heb ik ontdekt hoe je het goedkoop lekker zelf kan doen. Ik waarschuw je wel alvast, dit is niét in 10 minuten klaar. Je moet er wel eventjes voor gaan zitten. Maar goed, als je je nagels laat doen is dat eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal.

 

zelf mooie lange nepnagels maken zetten

 

Je hebt nodig:

  • Een mega zak nepnagels in verschillende maten (500 stuks, €3,50). Ik vind de nagels van AliExpress het fijnst, omdat die een stuk langer zijn dan die van Kruidvat of Etos. En ze zijn veel goedkoper. En ze werken fijner. Neem gewoon deze.
  • Een nagelvijl
  • Nagel lijm
  • Nagellak
  • Eventueel glitters en diamantjes, als je er een extravaganza party van wil maken.

 

DIY nepnagels mooi lang

 

Nu komen de stappen die het meest tijdrovend zijn. Zoek het goede formaat nepnagel voor je nagels. Daarna moet je de hele boel bij gaan vijlen. Ten eerste moet je de aanzet van de nagel (de kant waar je nagel uit je vinger groeit, zegmaar) in de goede vorm vijlen. De nepnagels zijn vaak heel rechthoekig, je vingers zijn dat niet.

Nadat de aanzet gevijld is plak ik de nagels op. Dat is zo gebeurd. Daarna moet je nog wel alle nagels (de uiteinden dus, de aanzet heb je al gedaan) vijlen in de vorm die je wilt. Je kan ze ook zo laten, maar dan zijn ze mega lang en rechthoekig enzo. Je moet de nagels uiteindelijk dus aan beide kanten gevijld hebben.

Het vijlen duurt het langst. Na de tweede keer vijlen hoef je namelijk alleen nog maar je nagels te lakken! En steentjes en glitter plakken en aanbrengen, als je voor de glitter party gaat.

 

zelf nepnagels lang mooi maken zetten

 

Dit is het resultaat na mijn eerste poging! Lange nagels, in het modelletje en kleurtje dat ik zelf wil, en ook nog eens lekker goedkoop. Geen uitgroei, geen invullen. Na 1-2 dagen haal ik de nagels eraf (da’s wel zo goed voor je nagels, en anders vallen ze er vanzelf een keer af) en plak ik ze weer op wanneer ik wil.

Vanaf nu heb ik dus altijd goedkope, lange, fabulous nagels wanneer ik dat wil!

Wat vind jij van nepnagels? Wat vind je van het resultaat?