Kylie Jenner Lip Kit

Make-up webwinkels die ik onbetrouwbaar vind

Onbetrouwbare make-up webwinkels

Kijk uit waar je bestelt! Hoe zonde zou het zijn als je je zuurverdiende geld uitgeeft aan make-up die nep blijkt te zijn? Daarom vertel ik welke webwinkels ik onbetrouwbaar vind en waar ik dat op baseer.

 

Kylie Jenner Lip Kit

 

Welke webwinkels vind ik onbetrouwbaar? Dit zijn webwinkels die groots (op o.a. Facebook) adverteren met ‘Kylie Jenner Lip Kit voor maar €7,95!’ of ‘We gaan nu Kat von D en Colourpop verkopen!’ Waarom ik dat onbetrouwbaar vind? De feiten even op een rijtje.

Ik kom ontzettend vaak zulke advertenties tegen op Facebook. Als ik vraag of hun producten echt zijn en of ze dat aan kunnen tonen, word ik meestal meteen geblokkeerd. Of ik krijg een botte reactie die klinkt als: ‘als je denkt dat het nep is, koop je het toch lekker niet?’ Niet een reactie waar ik als consument gerust van word gesteld.

 

oplichters

 

Zowel Kylie Cosmetics als Colourpop heeft duidelijk op z’n website staan dat de producten van hun merk uitsluitend op hun eigen website worden verkocht. Dit betekent dat er geen enkele (web)winkel toestemming heeft om hun producten (door) te verkopen.

Wat Kat von D betreft is Sephora het enige officiële verkooppunt.

Kylie Cosmetics of Colourpop op een andere website is dus waarschijnlijk nep, of het kan illegaal worden doorverkocht. Wanneer ik een erg lage prijs zie ga ik er vanuit dat het nep producten betreft. Iets wat verboden is in Nederland.

Daarnaast beweren de webshops vaak wél dat het echt is. Als ze dat beweren en het blijkt nep te zijn, betekent dat dat er niet alleen sprake is van het verkopen van neppe producten maar ook van dwaling of bedrog.

 

colourpop review makeup

 

Om jullie een handje te helpen in het kritisch zijn naar wat je koopt heb ik een lijstje samengesteld. De webwinkels in het lijstje voldoen aan de volgende punten:

  • Ze bieden Kylie Cosmetics, Colourpop of Kat von D aan
  • Ze beweren dat de producten écht zijn
  • De prijzen liggen vaak ver onder de normale prijs

Conclusie: Ik vind het zeer verdacht. Let dus goed op en wees kritisch bij onder andere deze webwinkels :

vanoutlet.nl
lipsonfleek.nlonlineoutlet.roermond (IG)
laplayawear.com
jimmerly.com
beautyandhealth.nl

Voordeeltrends heeft door middel van een reactie laten weten dat hun producten origineel zijn en dat hier ook aankoopbewijzen van zijn. Of dat ze een geautoriseerd verkooppunt maakt blijft een vraagteken.

 

Omdat m’n blog een enorm openbare plek is, waar ik voorzichtig moet zijn met felle of beschuldigende uitspraken, verwijs ik jullie liever door naar deze Facebookgroep: de zwarte lijst. Hier is een overzicht van webwinkels die echt onbetrouwbaar zijn en waar dames dit (helaas) uit ervaring kunnen vertellen.

 

Heb jij wel eens overwogen om bij een van deze webshops te bestellen?