hoe maak je eyeliner tips hacks

Eyeliner tips en hacks | Voor iedereen die moeite heeft met eyeliner

Hoe maak je winged eyeliner?

Make-up is niet altijd makkelijk en niet iedereen is met eyeliner-skills geboren. Het kan best een lastig werkje zijn. In dit artikel geef ik tips voor eyeliner zodat je je skills op kan krikken.

 

hoe maak je eyeliner tips hacks

 

Kijken en bepalen. Als je moeite hebt met eyeliner is het wel zo slim om niet meteen aan de slag te gaan en eerst te gaan kijken hoe en waar je die eyeliner precies wil gaan zetten. Mijn advies voor een wing is om je onderste wimperrand te volgen, alsof je ‘m verder uit wil gaan tekenen. Op het eerste plaatje heb ik met een stippellijntje aangegeven wat ik daar precies mee bedoel. Dat wordt de basis voor je wing.

Je kan zelf een stippellijntje maken om te volgen, of goed kijken en onthouden hoe je wing gaat lopen. Als je het jezelf heel makkelijk wil maken plak je een stukje plakband langs je wimperrand (waar het stippellijntje zit). Dan weet je ook meteen zeker dat ‘ie strak wordt.

 

Kat von D Tattoo Liner Trooper review

 

Welke (soort) eyeliner?

Voor die wing kun je verschillende soorten eyeliner gebruiken: een eyeliner pen of stift, liquid eyeliner, gel eyeliner of een oogpotlood.

Als je het allemaal moeilijk vindt raad ik je aan om met een oogpotlood of een stift te werken. Liquid eyeliner dekt beter, net als gel eyeliner, maar als je een foutje maakt wordt het een vlekkerige boel. Met een potloodje of een stift schiet je minder snel uit. Voor een intens zwarte eyeliner kun je namelijk altijd nog liquid- of gel eyeliner over je basis heen doen.

Heb je rimpellige, hangende of gevouwen oogleden? Dan is het nóg handiger om de basis van je eyeliner met een potloodje te maken.

Neem je tijd. Eyeliner leren zetten is eigenlijk een proces en een plan. Dat klinkt heel ingewikkeld en zwaar, maar ik ben bloedserieus. Het is een proces omdat je niet in 1 dag opeens mega snel een perfecte eyeliner kan zetten, dat kost tijd. Het is een plan omdat je het in stappen doet: goed kijken en bepalen hoe je ‘m wilt, vervolgens een basis maken (stippellijntje of plakbandje), daarna maak je de liner af en vervolgens kun je ‘m nog ‘inkleuren’ met een eyeliner die dieper zwart is.

 

wunderbrow review

 

Het is niet zo moeilijk; het is wél een kwestie van geduld. Als je het gehaast probeert krijg je ongelijke eyeliner, ga je uitschieten of maak je vlekken, en dat willen we natuurlijk niet hebben. Dus:

  • Kies een eyeliner
  • ‘Schets je plan’ oftewel maak een stippellijntje of plak aan plakbandje langs je onderste wimperrand
  • Vul het plan in
  • Kleur het in met een diep zwarte eyeliner
  • Werk het eventueel af met concealer

Kleine foutjes kun je namelijk makkelijk verbeteren door het af te werken met concealer en een klein kwastje. Wacht wél eerst eventjes totdat de eyeliner droog is zodat het niet gaat mengen en vlekken.

 

Vind je eyeliner moeilijk of ben je een geboren professional?