Saw doll puppet halloween makeup look

Saw Halloween make-up look

Saw Halloween make-up look

De eerste keer ooit dat ik een Halloween make-up look heb gemaakt! Vroegâh was ik een echte horrorfilm fanaat en heb met plezier alle Saw films (meerdere keren) gekeken. Geen wonder dat m’n keuze voor een Halloween look door Billy the Puppet geïnspireerd is. Ik leg uit hoe ik deze look gemaakt heb. En natuurlijk ook om een beetje showen.

 

Saw doll puppet halloween makeup look

 

Het valt eigenlijk mee wat je nodig hebt voor deze look: een zo licht mogelijke basis gezichtsmake-up, veel zwart en natuurlijk fel rood. De hoed hoort er eigenlijk niet bij, maar ik had ‘m liggen en vond het eigenlijk wel bij het geheel passen.

Dit is ook de eerste keer ooit dat ik lenzen in heb gehad! Dat was even wennen. Met de eerste lens heb ik een beetje zitten stuntelen, maar toen de eerste erin zat ging de tweede lens er ook in een minuutje in. Deze lenzen komen van Kleurlenzenwinkel.nl.

 

Saw doll puppet makeup doll halloween

 

Deze hele look is met gewone make-up gemaakt; je hebt dus geen face paint of iets dergelijks nodig om een keertje een Halloween look als deze te maken.

Als basis heb ik gewoon een foundation in een te lichte kleur gebruikt. Dit heb ik vervolgens afgepoederd met oogschaduw in een porselein kleur.  Geen concealer gebruikt, met de donkere ogen is dat toch niet nodig.

Zwarte, matte oogschaduw is hier veel gebruikt. Sowieso op en om m’n ogen, een extreme smokey eye. Maar ook om te contouren: om het gezicht te vormen, de wangetjes geprobeerd wat ronder te laten lijken voor dat puppet gezichtje, en voor de frons bij m’n wenkbrauwen.

 

Saw doll makeup

 

Voor de rode wangen-swirls en op m’n lippen heb ik NYX liquid suede in de kleur Kitten Heels gebruikt. Echt de perfecte felle, intense rode kleur voor deze look.

Als je ook een Halloween make-up look wil gaan maken en nog lenzen nodig hebt kan ik je blij maken met korting: met de code MATTE&SHIMMER krijg je 10% korting op alle lenzen van Kleurlenzenwinkel (m.u.v. scleralenzen & accesoires). Geldig tot 13 november.

 

Wat vind jij van deze look? Ga je nog een Halloween make-up look maken?

 

*dit artikel bevat een samenwerking.